Liga Islamică: Mitropolia Moldovei se teme că odată cu legalizarea Islamului oamenii vor avea o altă alegere

„Este o propagandă absolut greşită împotriva islamului. Islamul cheamă la toleranţă, la lucruri paşnice. Probabil Mitropolia acuma simte frica aceasta că va fi o răspîndire a Islamului şi oamenii vor avea şi o altă alegere.”

Declarația aparține președintelui Ligii Islamice, Sergiu Sochircă, lansată în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Potrivit lui Sochircă, de sărbători, la rugăciunile musulmanilor din Moldova asista poliția. Mai mult, președintele Ligii Islamice susține că a avut deshis pe numele lui și un dosar administrativ.
Liga Islamică: Mitropolia Moldovei se teme că odată cu legalizarea Islamului oamenii vor avea o altă alegere
Sergiu Sochircă, președintele Ligii Islamice (Foto: europalibera.org)

Alexandru Tănase, fost ministru al Justiției, insistă: cultul nu putea să nu fie înregistrat în Republica Moldova: „Islamul nu este o sectă, ci una din cele trei mari religii mondiale. Nu există nici o ţară de pe glob unde să nu fi fost autorizată funcţionarea cultului Islamic. Noi avem normă constituţională prin care garantăm tuturor persoanelor libertatea de confesiune. De la faptul că nu sunt înregistraţi, nu înseamnă că ei nu există”, explică Tănase.

Amintim că Mitropolia Moldovei a declarat că oficializarea Islamului umilește creștinii ortodocși din Moldova.

Pub

UNIMEDIA precizează că potrivit Ligii Islamice, in Moldova sunt circa 17 mii de musulmani. Ministerul Justitiei a inregistrat Liga Islamică la 14 martie , după ce ani la rând reprezentanţilor acestui cult i-a fost refuzată înregistrarea oficială in Republica Moldova. Astfel, adepții Islamului vor putea practica rugăciunile colective, dar și construi moschei.
Sursa: UNIMEDIA

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub