Citește toate știrile la acest subiect

Liderul PDM: De la integrarea europeană, atenția va fi focusată pe agenda socială

„Noi am fost cu toții implicați plenar în ceea ce ține de finalizarea unor obiective importante, cum este cel legat de liberalizarea vizelor sau acordul de asociere, am finalizat cu succes aceste obiective, dar acum e momentul să ne întoarcem la agendă socială, pe care am cam neglijat-o”.

Liderul PDM: De la integrarea europeană, atenția va fi focusată pe agenda socială
Marian Lupu, președinte PDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Declarația aparține președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, și a fost făcută în cadrul unui interviu pentru UNIMEDIA.
 
Democratul precizează însă că agendă socială a fost neglijată din motive obiective. „Uneori și pentru că ne-am lăsat furați de discursuri pro europene și am neglijat faptul că pentru a ajunge să trăiești că un european, trebuie mai întâi să faci reformele necesare în plan intern, care să ducă la o îmbunătățire a vieții oamenilor. Ei nu o să ne voteze pentru câte de țări suntem în discursuri pro europene sau pro ruse, ci pentru rezultatele pe care le vom avea”, spune Marian Lupu.
  
Potrivit lui, anumite reforme s-au făcut, fără de care nu ar fi fost posibilă liberalizarea regimului de vize, însă acum trebuie accentul se va pune pe reforme care vor duce la îmbunătățirea conditiile de trăi. „Avem foarte multe de făcut în continuare, în special îl ceea ce privește zonă economică, justiția, protecția socială și alte domenii importante. (...) Atenția va fi focusată pe obiective realizate în viitorul mai apropiat, așteptările electoratului se vor focusa pe revenirea la agendă socială. Oamenii au așteptări în ceea ce privește îmbunătățirea vieții lor, iar liberalizarea vizelor rezolvă doar o parte dintre acestea și ei vor dori să vadă rapid și alte rezultate concrete și nu neapărat doar legate de parcursul nostru european”, evidențiază liderul PDM.
 
Interviul integral al liderului PDM, îl puteți găsi pe acest link.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub