Liderul PAS: Igor Dodon dorește să preia rolul lui Plahotniuc

Plahotniuc și Dodon joacă un joc și nicidecum nu sunt rivali. Mai mult, Igor Dodon tinde să preia locul lui Plahotniuc. La aceste concluzii a ajuns liderul Partidului Acțiune și Solidaritate Maia Sandu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Liderul PAS: Igor Dodon dorește să preia rolul lui Plahotniuc
(Foto: UNIMEDIA)

Maia Sandu a ținut să precizeze că la modul practic, Plahotniuc cu Dodon se înțeleg foarte bine în continuare. „Tocmai și-au votat o lege care să le asigure un scor electoral peste sprijinul real pe care l-ar fi obținut de la populație, dacă această lege va fi aplicată. În rest, pentru ca să poată să-și construiască fiecare campania, au nevoie să arate la public acest spectacol, în continuare să încerce să ne convingă că o forță, și anume, PD-ul este preocupat de integrarea europeană, ceea ce este o glumă, și pe de altă parte, Dodon încearcă să prezinte instituțiile europene ca un pericol pentru Republica Moldova și, respectiv, să ne apere de instituțiile europene. În realitate, pericolul adevărat este Plahotniuc și Dodon. Ei sunt cei care sărăcesc această țară și sunt cei care ne lipsesc de un viitor stabil acasă”, a menționat președintele PAS.

Președintele Igor Dodon a amenințat că în toamnă posibil va organiza proteste. Întrebată dacă va ieși în stradă împreună cu  Dodon, Maia Sandu a declarat că în nici într-un caz nu se va mai alia cu președintele.

Pub

„Bineînțeles că nu, pentru că noi protestăm împotriva schimbării sistemului electoral, pentru că aceasta înseamnă tentativă de fraudare și de manipulare a alegerilor. Igor Dodon, în schimb, încearcă să-și promoveze propriile interese, vrea să construiască o țară a unui om în care o singură persoană să poată să decidă. Evident că el își dorește să preia rolul lui Plahotniuc și asta nu are nimic cu obiectivele noastre. Dimpotrivă, noi credem într-un sistem democratic, într-un sistem parlamentar, dar autentic parlamentar, nu așa cum este astăzi – controlat, manipulat de către o singură persoană”, a conchis aceasta. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub