Liderii PAS și PPPDA comentează avizul Comisiei de la Veneția. Sandu: Decizia finală este cu mult mai dură decât se așteptau autoritățile

După ce Comisia de la Veneția a publicat astăzi avizul integral asupra proiectului de modificare a sistemului electoral din Republica Moldova, liderii PAS și PPPDA au comentat recomandările Comisie.

Liderii PAS și PPPDA comentează avizul Comisiei de la Veneția. Sandu: Decizia finală este cu mult mai dură decât se așteptau autoritățile
(Colaj: UNIMEDIA)

„Decizia finală a Comisiei de la Veneția este cu mult mai dură decât se așteptau autoritățile. Aceasta nu lasă spațiu de manevră guvernării care invocă principiul „dreptului suveran”. În opinia Comisiei, în contextul actual nimic nu justifică schimbarea sistemului electoral. Ignorarea acestei decizii nu înseamnă altceva decât deturnarea fățișă a parcursului european al Republicii Moldova”, a scris Maia Sandu.

Și Andrei Năstase, președintele PPPDA, a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj. Acesta a încurajat cetățenii să „apere împreună” verdictul Comisiei.

Pub

În spatele spectacolului geopolitic guvernanții au furat până am ajuns cea mai săracă țară din Europa.

Europeni, Plahotniuc sfidează bunul simț. El vă crede proști, consideră că nu știți că el e beneficiarul miliardelor furate, inclusiv din fonduri occidentale, sau al spalatoriei mafiei reușești. Tot el l-a făcut pe Dodon președinte, ca să mulțumească Kremlinul.

Dar voi nu sunteți nici proști și nici naivi. Doar că nu vreți să jucați după regulile lui, așa-zis geopolitice.

Pentru că întilnirea oficialilor europeni cu acest individ, incurajarea lui ar înseamna susținerea drumului Moldovei spre dictatură și nesocotirea aliantei nocive Plahotniuc-Dodon. Ar fi o lovitură foarte dură dată vectorului european al țării.

Comisia de la Veneția și-a scris verdictul. Să-l apărăm împreună”, a scris Năstase.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub