Lideri ai mişcării pro-Brexit acceptă un nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE: "Singura opţiune este să revenim la urne"

Arron Banks, cofondatorul mişcării pro-Brexit Leave.EU, este de acord cu sugestia politicianului naţionalist Nigel Farage de organizare a unui nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, transmite Mediafax.

Lideri ai mişcării pro-Brexit acceptă un nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE:
(Foto: mediafax)

Omul de afaceri Arron Banks, cofondatorul mişcării Leave.EU (IeşimdinUE), acuză Guvernul Theresa May că "alunecă pe o pantă eronată" în privinţa subiectului, subliniind că Londra trebuie să ia o decizie "radicală" acum, altfel riscă să "intre orbeşte într-un Brexit fals".

"Singura opţiune este să revenim la urne, pentru ca oamenii să strige de pe acoperişuri că susţin ieşirea din Uniunea Europeană", a declarat Arron Banks, citat de cotidianul The Independent.

Pub

Declaraţiile lui Arron Banks intervin după ce politicianul de extremă-dreapta Nigel Farage, fost lider al Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP), a sugerat că ar trebui organizat un nou referendum pentru a se pune capăt polemicilor politice pe tema apartenenţei la UE.

 
 

"Ceea ce este sigur este că politicieni precum Nick Clegg, Tony Blair, lordul Andrew Adonis nu vor renunţa niciodată. Vor mormăi în continuare pe tot parcursul acestui proces. Astfel că poate, doar poate, ajung la ideea că ar trebui să organizăm un nou referendum privind apartenenţa la UE", a declarat Nigel Farage pentru postul tv Channel 5.

Guvernul Theresa May a reiterat joi că nu va organiza un nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la UE, dar Downing Street probabil nu va rezista presiunilor politice, venite inclusiv din partea unor membri ai Partidului Conservator.

"Au fost 18 luni în care un guvern a alunecat pe o pantă eronată, cu un premier slab, incompetent, influenţat de anturajul favorabil rămânerii în UE", a subliniat Arron Banks.

"Oamenii trebuie să revină la urne pentru a denunţa planurile aprofundării integrării europene, planul de creare a unei armate europene şi menţinerea graniţelor vulnerabile, care facilitează circulaţia militanţilor islamişti", a insistat Banks, apreciind că britanicii vor vota masiv pentru ieşirea din UE în al doilea referendum.

Majoritatea cetăţenilor britanici vor rămânerea în UE - sondaj

Un sondaj realizat la începutul anului de Institutul BMG Research pentru cotidianul The Independent arată că 51% dintre cetăţenii britanici vor acum rămânerea ţării în Uniunea Europeană, în timp ce 41% vor ieşirea din Blocul comunitar.

Tabăra favorabilă Brexit a obţinut la limită victoria în referendumul din 23 iunie 2016, iar lideri politici şi analişti au atras atenţia că mulţi alegători nu au ştiut ce presupune ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub