Citește toate știrile la acest subiect

Leancă spune că e bătut în cuie: PLDM a ales funcția de premier

Prim-ministrul în exercițiu, Iurie Leancă, declară că Partidul Liberal Democrat nu-și va schimba retorica promovată înainte de alegerile parlamentare și va opta în continuare pentru funcția de șef al Guvernului în viitoare coaliție de guvernare. 
 
Mai mult decât atât, potrivit prim-vicepreședintelui PLDM, rămâne în vigoare și faptul că el este candidatul formațiunii pentru acest post, transmite UNIMEDIA.
Leancă spune că e bătut în cuie: PLDM a ales funcția de premier
Filat și Leancă (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Eu nu am văzut nicio declarație publică, nici a președintelui partidului, nici a colegilor mei, care să fi spus că s-a schimbat ceva în angajamentul luat în campanie și după campanie. Noi optăm pentru funcția de prim-ministru și subsemnatul este candidatul partidului pentru această funcție. Nu văd niciun motiv de ce PLDM ar trebui, eventual, să se dezică de această funcție. Este o practică pur europeană, când cel mai mare partid din componența coaliției își asumă funcția cea mai importantă de prim-ministru, și noi o urmăm”, a declarat Iurie Leancă la postul național de televiziune.
 
„Eu cred că toți colegii din PLDM au o înțelegere foarte bună a complexității moment. În momentul în care lansezi un angajament, este foarte dificil să explici de ce îl schimbi, atât pentru cetățeni, cât și pentru partenerii din afară. Nu am motive să constat că ceva s-a schimbat”, a adăugat liberal-democratul.
 
Leancă a fost întrebat dacă ancheta internațională cerută de el la Banca de Economii și în sistemul bancar per general ar fi creat nemulțumiri în conducerea PLDM, așa cum se vehiculează, și dacă acest fapt ar putea pune în pericol numirea sa în funcția de premier.
 
„Vreau să mă credeți că dacă ar fi o asemenea dilemă, deși nu văd cum ar exista, unde ar trebui să aleg într-o o investigație efectuată de o companie internațională și funcția de premier, chiar dacă e cam deplasată această dilemă, bineînțeles că aș alege investigația. Dacă acum cei vinovați nu vor fi trași la răspundere, mă tem că atunci cetățenii vor pierde cu totul încrederea în elitele politice, capacitatea instituțiilor statului și în viitorul său. Este în interesul tuturor nu doar să accepte această investigație, dar să și-o dorească. Trebuie să investigăm, să recuperăm banii care au fost delapidați și cei care au furat să fie pedepsiți”, a subliniat Iurie Leancă.
 
UNIMEDIA precizează că Vlad Filat a declarat în repetate rânduri, atât înainte de scrutinul parlamentar, cât și după, că Iurie Leancă este candidatul PLDM pentru funcția de prim-ministru. Ulterior, în presă s-a vehiculat că Filat ar încerca să obțină pentru el funcția de președinte al Parlamentului și să-l lase pe colegul său fără postul de premier.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub