Leancă își dorește ca PCRM să dispară

Premierul Iurie Leancă își dorește ca Partidul Comuniștilor din Moldova să dispară de pe arena politică din țară. Potrivit lui, Republica Moldova trebuie să aibă partide de stânga clasice de tip european. Declarațiile au fost făcute de prim-ministrul Republicii Moldova în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la Național 4, informează UNIMEDIA.

Leancă își dorește ca PCRM să dispară
Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Îmi doresc în calitate de cetățean european, ca în peisajul politic moldovenesc să nu mai existe un partid prin definiție comunist, cât și prin denumire comunist. Un partid de extremă stângă, care nu are nimic în comun cu viitorul eruopean al Republicii Moldova, care nu are nimic cu ceea ce se întâmplă în spațiul european și chiar în spațiul post-sovietic. Îmi doresc ca acest partid să dispară și ca denumire și ca esență. Să avem partide de stânga clasice de tip european, cu o doctrină foarte bună, care pledează pentru un rol aparte în țară. Nu îmi doresc perpetuarea sub nicio formă a acestui partid”, a precizat Leancă.

Totodată, liberal democratul a declarat că nu comunică cu Vladimir Voronin. „Nu știu cine va fi următorul lider al PCRM, nu comunic cu Voronin. Nu mă interesează. Ceaa ce mi-am dorit în cariera mea de prim ministru e să avem o conlucrare între guvernare și opoziție. Am anunțat despre viziunea noastră, că nu pretindem asupra monopolului. Dacă are, să vină cu critici. Peste tot opoziția este un barometru. Să vină cu alternative. Până acum, am auzit doar critici. Doar țipălăi. În 2009 când am venit la putere. Ce fel de țară am preluat? O țară izolată. Pe plan intern cu un deficit bugetar de 16% și pentru anul ăsta se așteptă un deficit de doar 2%”, a conchis Iurie Leancă.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub