Leancă: În viitorul apropiat Republica Moldova va depune cerere de aderare la UE

Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, a declarat în cadrul unui briefing că țara noastră va depune în timpul apropiat cererea de aderarea la Uniunea Europeană. Potrivit lui, cursul european trebuie continuat, iar la alegerile parlamentare din toamnă se va decide unde merge țara mai departe.

În context, șeful său de partid, Vlad Filat, a dat și un termen când Moldova va fi membru cu drepturi depline a comunității europene, informează UNIMEDIA.

Leancă: În viitorul apropiat Republica Moldova va depune cerere de aderare la UE
Iurie Leancă, prim-ministrul Republicii Moldova (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Împreună cu colegii (de partid - n. r.), avem un plan bine definit. Într-o perspectivă apropiată vom depune cererea de aderare la Uniunea Europeană. Alegerile din toamnă vor fi o luptă adevărată pentru viitorul țării care este sinonim cu integrarea europeană a țării. O bătălie care va decide încotro se va mișca această țară, înainte spre progres sau înapoi. Va trebui să facem față mai multor provocări. Trebuie să rămânem hotărâți și uniți. Trebuie să muncim din greu și atunci vom câștiga aceste alegeri”, a declarat Leancă.

Șeful Executivului a menționat în acest context și succesele înregistrate pe parcursul ultimilor patru ani, subliniind rolul suportului financiar venit din partea partenerilor internaționali. Totuși, acesta a accentuat că fără o transformare radicală a instituțiilor statului „nu vom reuși să ne mișcăm înainte”. Iurie Leancă nu a ezitat să aducă lauri și formațiunii din care face parte. „Partidul Liberal Democrat din Moldova este cel care a promovat reforme fără de care nu am fi obținut anularea vizelor. Sunt mândru că fac parte din această familie politică. PLDM este casa mea politică”, a sublinat prim-vicepreședintele PLDM.

Pub

În context, președintele PLDM, Vlad Filat, a declarat că până în anul 2020 Republica Moldova va fi membru al Uniunii Europene.

Amintim că la 17 aprilie curent, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care menționează că oferă dreptul Republicii Moldova să solicite intrarea în Uniunea Europeană

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub