Laboratorul elvețian din Spiez răspunde lui Serghei Lavrov: Skripal a fost otrăvit cu „Novichok”

Laboratorul elvețian din orașul Spiez afirmă că nu are nici o indoială că descoperirea laboratorului Porton Down, despre otrăvirea lui Skripal cu Novichok, este adevărată.

Laboratorul elvețian din Spiez răspunde lui Serghei Lavrov: Skripal a fost otrăvit cu „Novichok”
(Foto: babs.admin.com)

Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, s-a referit anterior la laboratorul din Spiez când a declarat că instituția ar fi identificat substanța utilizată ca agent BZ, creat și utilizat exclusiv în vest. 

Laboratorul din Spiez a răspuns la declarația lui Lavrov și a scris pe Twitter:

Pub

"Doar OPCW (Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice) poate comenta această afirmație. Repetăm ceea ce am declarat 10 zile în urmă: Nu avem nici un dubiu că Porton Down a identificat Novichok-ul. PD, ca și Spiez, este un laborator desemnat din partea OPCW. Standardele de verificare sunt atât de rigide, încât se poate de avut încredere în cele descoperite".

Pe 14 martie, Serghei Lavrov declara că Skripal a fost otrăvit cu agent BZ, care nu este produs în Rusia. Potrivit acestuia, informația a fost obținută în mod confidențial din partea Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice, din laboratorul din Spiez, transmite tvrain.ru.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub