La Giurgiulești va fi sărbătorită Ziua Internațională a Dunării

Pe 29 iunie, în localitatea Giurgiulești va fi marcată „Ziua Internațională a Dunării”. În Republica Moldova, evenimentul este organizat, pentru a doua oară în cadrul proiectului „O noua viață pentru râul Prut", un proiect filantropic susținut și promovat de către violonista de origine basarabeană, Patricia Kopatchinskaja, în colaborare cu Agenția „Moldsilva".

La Giurgiulești va fi sărbătorită Ziua Internațională a Dunării
Delta Dunării (Foto: wikipedia)

Scopul proiectului este conservarea resurselor naturale și dezvoltarea durabilă a zonei Prutului Inferior.

În cadrul sărbătorii vor fi prezentate, evaluate și înmînate premii pentru desenele participante la concursul „Lunca Prutului Inferior”, concurs de întrebări pentru copii „Eu și Dunărea” sărbătoarea va mai include expoziție a meșterilor populari din zonă, spectacole artsitice.

Pub

Evenimentul va fi deschis de către reprezentanții Autorităților publice locale, Agenția „Moldsilva”, Ministerului Mediului.

Menționăm că, în anul curent, se împlinesc 20 de ani de la semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea și 10 ani de când în Europa este sărbătorită Ziua Internațională a Dunării.

Acest eveniment are ca scop atragerea atenţiei opiniei publice şi a factorilor de decizie privind importanţa Dunării pentru dezvoltarea social-economică a macro-regiunii şi necesitatea protecţiei acestui rîu, anual 81 de milioane de oameni din țările danubiene sărbătoresc la 29 iunie Ziua Dunării.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub