Kaufland vine pe piața din Republica Moldova. Anunță că va investi 100 de milioane de euro și va crea cel puțin o mie de locuri de muncă

Evoluțiile în implementarea proiectului investițional Kaufland în Republica Moldova au fost examinate ieri, în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu directorul general al companiei Kaufland România, Marco Hößl și directorul proiectului în Moldova, Dona Răpciugă.

Kaufland vine pe piața din Republica Moldova. Anunță că va investi 100 de milioane de euro și va crea cel puțin o mie de locuri de muncă
(Foto: ataro.bg)

Compania intenționează să investească peste 100 de milioane de euro în primii trei ani de activitate în Republica Moldova. Totodată, vor fi create cel puțin 1.000 de locuri de muncă în următorii cinci ani. În același timp, în viitor compania planifică să investească câte 30-50 de milioane de euro anual.

Reprezentanții Kaufland au menționat că au demarat activitățile necesare începerii construcției primelor trei magazine în municipiul Chișinău, iar ulterior rețeaua va fi extinsă și în afara capitalei, se anunță într-un comunicat al Guvernului. 

Pub

Prim-ministrul Pavel Filip a încurajat conducerea Kaufland să dezvolte proiectul, accentuând că venirea pe piață a unui investitor atât de important deschide calea și pentru alți investitori străini, dar și sporește competitivitatea operatorilor locali. „Până la urmă are de câștigat cetățeanul. Interesul nostru este ca oamenii sa aibă acces la produse calitative și să fie deserviți la cel mai înalt nivel”, a spus premierul.

Menționăm că Kaufland este una dintre cele mai mari companii de comerț cu amănuntul din Europa, cu peste 1.250 de magazine în șapte țări.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub