Jurnal TV: Anomalia din jurul „Casei albe” din Chişinău. În preajma palatului lui Vlad Plahotniuc sunt cumpărate și imediat distruse imobile de milioane de lei

Timp de un an, în perimetrul a trei străzi, pe un teren de aproape două hectare, s-au vândut şi imediat s-au cumpărat aproape toate construcţiile. Iar acum are loc demolarea unora dintre ele, titrează o investigație realizată de Jurnal TV. 

În perimetrul a trei străzi, pe aproape două hectare, un singur imobil a rezistat ambiţiilor expansioniste. Deocamdată... Restul a fost vândut şi cumpărat. Până şi un bloc întreg de apartamente, mai scrie jurnal.md

Printre noii proprietari ai imobilelor se numără trei persoane cunoscute publicului -  fostul ministru și deputat AMN, Alexandru Oleinic, un prezentator TV şi un jurist. Ceilalţi sunt persoane fizice, care nu au afaceri. Unii îşi ascund intenţiile, alţii spun că au doar rol de interpuşi.

Pub

Imobilele vândute şi cumpărate în ultimele luni formează un lanţ în preajma luxosului palat atribuit oligarhului Vladimir Plahotniuc. Aceasta este singura lor deosebire, faţă de celelalte case din zonă, care rămân pe numele unora şi aceloraşi proprietari de mulţi ani. Şirul tranzacţiilor în perimetrul format de străzile Timiş, Nucarilor şi Bujorilor a început în ianuarie 2017, odată cu vânzarea-cumpărarea aşa-zisei „Case albe”.

Materialul poate fi vizionat aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub