Citește toate știrile la acest subiect

Judecătorul Curţii de Apel Chişinău, Sergiu Arnăut, sărac în declaraţii, dar cu proprietăţi de milioane

La începutul toamnei, judecătorul Curţii de Apel Chişinău, Sergiu Arnăut, a devenit subiectul unui conflict cu vecinii, după ce a îngrădit o bucată de teren public din preajma casei, informează UNIMEDIA, cu referire la o investigație realizată de Centrul de Investigații Jurnalistice. Având o casă cu trei nivele, patru automobile în ogradă și terenuri în preajmă, Sergiu Arnăut nu are în posesie nimic din cele enumerate, potrivit declarației pe avere pentru ultimii trei ani, afirmă autorii investigației.

Judecătorul Curţii de Apel Chişinău, Sergiu Arnăut, sărac în declaraţii, dar cu proprietăţi de milioane
Sergiu Arnăut, judecătorul Curții de Apel Chișinău (Foto: investigatii.md)

Pe 3 septembrie 2012, Arnăut a intrat în conflict cu vecinii, după ce a luat în posesie un teren de 270 de metri pătrați, ce servea drept spațiu de joacă și cale de acces pentru locatarii din zonă. Terenul a fost vândut de către Primăria Chișinăului soției magistratului, pe numele căreia sunt înregistrate toate imobilele de pe adresa unde locuiește familia Arnăut. Potrivit sursei, în afacere este implicată și Curtea de Apel Bălți, care a obligat Primăria Chișinău să-i vândă Tatianei Arnăut terenul. Asta după ce inițial, Primăria a respins cererea soției judecătorului.

În urma investigației au fost relevate mai multe încălcări la nivelul desfășurării procesului de obținere a terenului, a justificării deciziilor luate de instanțe, în contractul de vânzare-cumpărare și modalitatea de stabilire a prețului pentru spațiul cumpărat. În plus, nu sunt cunoscute averile cumulate de magistrat în anii precedenți, iar biografia judecătorului rămâne o enigmă pentru presă. Încercările de a discuta cu Sergiu Arnăut nu s-au soldat cu succes, iar soția acestuia amenință cu judecată în cazul în care „vor fi scrise prostii”.

Între timp, vecinii se plâng că au rămas fără acces la școală și policlinică, nu mai au pe unde trece, iar copiii care locuiesc în blocurile apropiate nu au mai au unde să se joace.

Pentru a vedea textul integral al investigației, cu detaliile și documentele aferente, accesați www.investigații.md.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub