Citește toate știrile la acest subiect

Judecătorul care a eliberat mandat de arest pe numele lui Andrei Brăguță nu va fi cercetat pentru abatere disciplinară

Iurie Obadă, judecătorul care a eliberat mandat de arest pentru 30 de zile pe numele lui Andrei Brăguță, nu va fi cercetat în continuare pentru abatere disciplinară.

Colegiul Disciplinar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a încetat procedura disciplinară în privința lui Iurie Obadă, transmite anticoruptie.md.

Judecătorul care a eliberat mandat de arest pe numele lui Andrei Brăguță nu va fi cercetat pentru abatere disciplinară
(Foto: anticoruptie.md)

Cererea privind legalitatea acţiunilor magistratului Obadă în ceea ce privește arestarea tânărului Brăguță a fost depusă la Colegiul Disciplinar de către procurorul general Eduard Harunjen.

Argumentele care au stat la baza încetării procedurii disciplinare vor fi expuse în termen de 15 zile, atunci când urmează să fie publicată hotărârea motivată. 

Pub

În cadrul ședinței de judecată de astăzi au fost prelungite mandatele de arest a doi bănuiți și a fost audiat și tatăl lui Andrei Brăguță. 

Deținuților, care sunt acum cercetați penal, li se incriminează și faptul că ar fi contribuit la  provocarea bronhopneumoniei, de care, potrviti expertizei-medicol legale, ar fi murit Andrei brăguță. Deținuții l-ar fi ținut pe Andrei Brăguță circa 2-3 ore la podea, fapt care ar fi putut dezvolta pneumonia, a arătat ședința de judecată de astăzi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub