Joacă în două ligi: Ce a declarat Igor Dodon în Belarus despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Eurasiatică

După ce ieri spunea că Republica Moldova trebuie să continue și să intensifice dialogul cu partenerii UE, Igor Dodon spune că Moldova ar putea deveni membru a Uniunii Economice Eurasiatice cât mai curând. Declarațiile au fost făcute de președinte în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune din Belarus.  

Joacă în două ligi: Ce a declarat Igor Dodon în Belarus despre aderarea Republicii Moldova la Uniunea Economică Eurasiatică
(Foto: UNIMEDIA)

„Vom deveni noi membri ai Uniunii Economice Eurasiatice? Asta nu e exclus. Cred că pentru cetățenii Republicii Moldova ar fi ceva corect, dar asta va decide poporul. Vom face un referendum în acest sens”, a afirmat Dodon.

Dodon a menționat faptul că un pas importat pentru aderarea RM la Uniunea Eurasiatică a fost făcut la început de aprilie, când a fost semnat un memorandum de colaborare.

Pub

UNIMEDIA amintește că ieri, în urma unei întrevederi cu Comisarul UE pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Johannes Hahn, președintele Igor Dodon a declarat că dialogul cu partenerii UE trebuie continuat și intensificat. „Noi nu trebuie să prietenim cu cineva împotriva cuiva. Relațiile cu UE nu trebuie să fie în detrimentul relațiilor bune cu Federația Rusă. Moldova trebuie să aibă relații bune și cu Estul și cu Vestul. Dialogul cu partenerii noștri din UE trebuie să fie continuat și intensificat”, a conchis Igor Dodon. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub