Iurie Leancă explică de ce a angajat-o pe iubita fiului său: Consilierii sunt angajați în temeiul strict al încrederii personale a demnitarului

Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, a venit cu o reacție la știrea publicată de UNIMEDIA despre numirea în funcția de consilier a Valeriei Guma.

Iurie Leancă explică de ce a angajat-o pe iubita fiului său: Consilierii sunt angajați în temeiul strict al încrederii personale a demnitarului
(Colaj: UNIMEDIA)

În comunicatul emis, Iurie Leancă menționează că în cabinetul vicepremierului, consilierii sunt angajați în „temeiul strict al încrederii personale a demnitarului și nu se organizează concurs public”.

„Totuși, în procesul de selecție, Iurie Leancă a ținut în primul rând cont de capacitățile personale ale fiecărui consilier, de studiile acestora, dar și de experiența profesională. Pe lângă asta, domnul Leancă a promovat în sectorul public persoane tinere, pentru a împrospăta și a îmbunătăți procesul de administrare. În prezent, media de vârstă a cabinetului vicepremierului Leancă este în jurul vârstei de 30 de ani”, se arată în comunicat.

Pub

Mai mult, este specificat că Valeria Guma vorbește 3 limbi de circulație internaționale, a absolvit una din cele mai bune școli de relații internaționale și analiză politică – University College of London. „A fost angajată a MAEIE în departamentul Integrării Europene, are experiență și o expertiză bună în acest domeniu, iar în cadrul cabinetului vicepremierului Leancă, va fi responsabilă anume de buna cooperare pe subiecte de integrare europeană cu departamentul unde a fost angajată anterior”.

UNIMEDIA amintește că Valeria Guma este iubita lui Marius Leancă, fiul vicepremierului pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă. Aceasta a fost numită în funcția de consilier al vicepremierului la data de 29 ianuarie curent.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub