Citește toate știrile la acest subiect

Iranul a atacat cu rachete lansate de pe teritoriul său „baze teroriste” din Siria

Gardienii Revoluției, armata de elită a regimului de la Teheran, au anunțat că au lansat duminică, din vestul Iranului, mai multe rachete asupra „bazelor teroriste” din regiunea Deir Ezzor din Siria, controlată în principal de gruparea Stat Islamic (SI), transmite AFP.

Iranul a atacat cu rachete lansate de pe teritoriul său „baze teroriste” din Siria
(Foto: EPA)

Aceste tiruri cu rachete vin ca "represalii" la atentatele comise pe 7 iunie la Parlamentul iranian și mausoleul imamului Khomeini din Teheran, soldate cu 17 morți și revendicate de SI, au precizat Gardienii Revoluției, într-un comunicat publicat pe site-ul lor.

Iranul este angajat în Irak și în Siria, alături de guvernele acestor două țări, în lupta contra grupărilor rebele și jihadiste, printre care și SI. Dar este pentru prima dată, notează AFP, când rachete sunt trase de pe teritoriul iranian contra grupărilor jihadiste din Siria.

Pub

"În această operațiune, rachete cu rază medie de acțiune au fost trase din provinciile Kermanshah și Kurdistan. Un mare număr de teroriști au fost uciși iar echipamentele și armele lor au fost distruse", afirmă comunicatul Gardienilor.

Atacul a vizat "baza de comandă și de regrupare (...) a teroriștilor din Deir Ezzor, în estul Siriei", mai arată Gardienii Revoluției.

După dublul atentat din Teheran, aceștia afirmaseră că vor răzbuna sângele nevinovaților uciși.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub