„Ipteh-ul este o coștereață pe lângă averea pe care o are Filat acum”, crede Ghimpu

„Toți cei care sunt la putere fură”. Această afirmație a fost făcută de președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu. Potrivit lui, liderul PLDM Vlad Filat s-ar fi îmbogățit substanțial după ce a ajuns la guvernare și ar sta în spatele mai multor tranzacții dubioase, transmite UNIMEDIA.
 
„Toți cei de la putere fură. Arătați-mi mie un om are a fost în primele funcții și este sărac astăzi, să nu aibă business, etc”, a evidențiat liberalul în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.
„Ipteh-ul este o coștereață pe lângă averea pe care o are Filat acum”, crede Ghimpu
Ghimpu vs Filat (Colaj: UNIMEDIA)

Întrebat dacă nu cumva Vlad Filat era deja cu avere atunci când a ajuns la putere, liderul PL a tăiat: „Ce a avut Filat? Ipteh-ul? Ipteh-ul este o coștereață, comparativ cu banii pe care îi are el acum. În România, avea și acolo două șoproane”, a adăugat sursa.
 
„Spre deosebire de Filat, spune Ghimpu, Plahotniuc avea bani. Nu știu cum a făcut, cum a dres, cum a folosit puterea comunistă, dar atunci când a venit la putere, el deja era bogat”.
 
În context, președintele PL a reiterat că anume Vlad Filat s-ar afla în spatele tranzacției de la Banca de Economii. „La început s-au dat credite neperformante, apoi s-au vândut acțiunile la bani de nimic. Toate acestea vorbesc despre faptul că doar un singur om putea să facă asta - Vlad Filat. Banca de Economii este direct în subordinea Guvernului și, respectiv, a Ministerului Finanțelor, controlat de Vlad Filat și PLDM. Dacă te ocupi cu contrabanda, ești corupt, de peste tot locul vin valize cu bani, cât este de a cumpăra compania din spatele tranzacțiilor? Problema nu este în aceea unde se află, la ruși sau la noi. Se spune că este a rușilor, dar fură acei care sunt la putere la noi”, afirmă Ghimpu. Mai mult decât atât, în opinia sa democrații ar fi complici la această tranzacție și s-ar putea alege cu compania Tutun-CTC, Franzeluța sau cu o altă companie de stat.
 
UNIMEDIA precizează că liderul PLDM Vlad Filat a negat anterior cu vehemență orice implicare în schema de la BEM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub