Ioniță riscă să fie sancționat de PLDM

Veaceslav Ioniță a ajuns în vizorul conducerii Partidului Liberal Democrat și riscă să fie sancționat. Anunțul a fost făcut de către președintele PLDM, Vlad Filat, în contextul scandalului în care a fost implicată Comisia parlamentară economie, buget și finanțe pe care o conduce Ioniță, relatează UNIMEDIA.

„Am văzut mai multe speculații vizavi de Comisia economie, buget și finanțe. Aici mă văd obligat să fac precizări. Deciziile în comisie sunt luate de către membrii comisiei. Este incorect să punem responsabilitatea pe un membru al comisiei, dacă unele lucruri nu merg bine”, a notat Filat.

Ioniță riscă să fie sancționat de PLDM
Veaceslav Ioniță (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„Totodată, trebuie să spun că modul în care a fost organizat activitatea Comisiei este nesatisfăcător. Dl Ioniță a primit mandat din partea partidului să asigure această organizare și coordonare a activității. Vizavi de această apreciere a activității nesatisfăcătoare, noi vom vom avea discuții la partid și vom lua o decizie. Vom face această evaluare și vom lua deciziile care se impun”, a adăugat liderul PLDM.
 
Amintim că Guvernul a fost nevoit să-și asume răspunderea Guvernului în fața Parlamentului pe mai multe proiecte de legi ce țin de domeniul bancar și bugetar-fiscal, deoarece acestea au fost „îngropate” în comisie.
 
În context, Vlad Filat a subliniat că asumarea Guvernului în fața Parlamentului este o decizie politică a coaliției de guvernare și că Guvernul a primit mandat în acest sens din partea coaliției de guvernare. „Datorită acestui exercițiu responsabil din partea coaliției de guvernare, Republica Moldova are instrumentariul necesar pentru a face față procesului care are loc astăzi și care poate avea loc în perspectivă”, a specificat sursa.
 
UNIMEDIA precizează că Veaceslav Ioniță se află în lista deputaților sancționați de conducerea Parlamentului pentru absența nemotivată de la ultima ședință plenară a Legislativului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub