Ion Sturza, despre Chișinău: „Tânăra speranță” nu mai e nici tânăra și nici măcar speranță...

Fostul premier Ion Sturza a povestit, într-o postare pe rețelele de socializare, despre impresiile personale odată cu aterizarea pe Aeroportul Chișinău. 

Ion Sturza, despre Chișinău: „Tânăra speranță” nu mai e nici tânăra și nici măcar speranță...
(Foto: UNIMEDIA)

„Zilele acestea am trecut pe la Chișinău. Nimic surprinzător. La ușa avionului m-a lovit în nas „mireasma” devenită simbol al capitalei. Un fel de „Bine ai revenit acasă” de la Dorin Chirtoacă… Au fost suficiente câteva zile mai călduțe ca stația de epurare să intre în „normalitate”. Orașul arată cum arată, dezolant, drumuri sparte, gropi pline cu apă murdară și noroi, mormane de gunoi, maidanezi fioroși, fațade gata să cadă în capul „inamicilor”, adică al orășenilor... Capitală demnă de statutul de „oraș” pe linia frontului geostrategic vest-est...”, a menționat Sturza.

Fostul premier a făcut referire și la declarațiile liderului PL, Mihai Ghimpu, unde a anunțat în cadrul unei emisiuni TV, precum că glodul pe care îl avem în Chișinău, este încă din anul 1940, dacă nu chiar din 1812. „Domnul Mihai Ghimpu ne explica la un post TV cum stăm cu glodul. Cică, e din 1940 sau, poate, chiar din 1812. Nu, da, Burebista, Decebal…piu-piu...”, a mai adăugat Sturza.

Pub

„Evident că de această stare a municipiului se fac vinovate autoritățile publice locale, primarul și consiliul. Nicidecum „tancurile” inamice. Incompetența, demagogia, corupția...

Numai că, dragi chișinăuieni, nu Chirtoacă aruncă băncile în lac, nu Chirtoacă face pipi în scările blocurilor, nu Chirtoacă aruncă din mersul mașinii sacoșa cu gunoi. Tot nu el își spală Jiguliul în Bâc. O facem noi!

Aruncatul gunoiului în drum este un „sport” național la moldoveni. Buneii îmi povesteau ca în perioada interbelică practicanții acestui „sport” erau bătuți cu biciul de jandarmul „român”. Poate de aici și legenda despre despotismul „jandarmului român”. Bicul ar fi prea de tot, dar o vărguță ar prinde bine”, a mai precizat fostul premier.

Totodată, omul de afaceri se arată indignat de informațiile care au apărut în presă despre jaful a 300 ha de teren din patrimoniul orașului.

„„Renumita” schemă cu implicarea judecătorilor, executorilor, dar și funcționarilor lui Chirtoacă. Aceste hectare costă, cel puțin, 200 de milioane de euro! Am fi putut schimba tot parcul de transport public, repara străzile și construi câteva stații de epurare fără de rușinea de geotuburi… Dar asta  A ajuns să fie doar o „monedă de argint” în buzunarul lui „Iuda”, metaforic vorbind…”, a conchis Sturza.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, nu a comentat deocamdată.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub