Interviu cu mama fetiței ucise într-o grădiniță din Israel: Nu poate exista situație în care ea să scăpe de pedeapsă și să continue viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat

Într-un interviu oferit pentru o publicație din Israel, moldoveanca Dorina Vintea, mama fiicei ucise într-o grădiniță din orașul Petah Tikva, povestește clipele de groază prin care trece ea și familia sa după pierderea unicului copil și reconstruiește ultima zi a fetiței lor, Yasmine, scrie Elena Robu pe blogul său.

Interviu cu mama fetiței ucise într-o grădiniță din Israel: Nu poate exista situație în care ea să scăpe de pedeapsă și să continue viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat
(Foto: elenarobu.md)

Apar tot mai multe detalii despre cazul cutremurător din Israel, unde o fetiță de un an și două luni a fost ucisă de o educătoare. În cadrul unui interviu oferit unei publicații din Israel, mama micuței a povestit clipele de groază prin care a trecut aceasta. Articolul a fost tradus de jurnalista Elena Robu.

„Era trecut de patru după-amiază. A sunat telefonul, iar pe linie era unul dintre asistenții care lucrează la grădiniță: „Vino repede la grădiniță, Yasmine nu respiră“, povestește Dorina Vintea. Femeia tocmai și-a terminat munca și conducea cu viteză scuterul ei spre grădiniță.

„Am ajuns la grădiniță în câteva minute și la intrare am văzut ambulanța și o mașină de poliție, eram foarte nervoasă, am vrut s-o văd pe Yasmine”, a mărturisit Dorina. Potrivit ei, polițiștii și doctorii au intrat și au ieșit din grădiniță, iar pe mama micuței nu au lăsat-o să între să își vadă fiica.

Dorina își amintește cu tristețe că „doctorii au încercat tot posibilul pentru a-i salva fiica, dar într-un final aceștia au ieșit și au spus: „Ne pare rău, nu am reușit să vă salvăm fiica”.

 

Doar în acel moment, la spital, Dorina și-a dat seama cu adevărat că fiica ei nu mai era în viață. 

„Nimeni nu mi-a spus că Yasmine era într-o stare critică. De asemenea, nu mi s-a spus ce s-a întâmplat cu adevărat înainte, la grădiniță. Singurul lucru pe care mi l-au spus a fost că educatorii au încercat să o salveze pe Yasmine“, a argumentat tânăra. La câteva ore după tragedie, directorul grădiniței i-a îexclus pe soții Vintea din grupul Wattsap al grădiniței.

„Ne-au eliminat din grup după tragedie, nu știu de ce, până în acest moment nu înțeleg ce a determinat-o să facă acest lucru”.

La început nu a existat nici o suspiciune de crimă în acest caz, însă numai după ce anchetatorii au vizionat înregistrările de pe camerele de supraveghere și au pus cap la cap succesiunea evenimentelor care au dus la moartea fetiței Yasmine, educatoarea a fost arestată.

„Eu încă nu am văzut imaginile video, am auzit de la poliție, ne-au spus că totul este clar și vizibil.Chiar și acum nu mă pot uita la ceea ce i-au făcut fiicei mele. Poate în două săptămâni, când poliția ne va permite să vedem înregistrările, voi avea curajul să văd ce au făcut, este foarte dureros pentru mine“, a mărturisit Dorina Vintea.

Familia micuței a ținut să o îngroape acasă, în Moldova, însă au întâmpinat multe dificultăți atunci când au vrut transporte corpul neînsuflețit al copilului lor la Chișinău. Dorina povestește că s-au adresat la Ambasada R. Moldova din Israel care i-au ajut să aducă fetița acasă. Au îngropat-o săptămâna trecut în cimitirul din Chișinău.

Cuplul a decis să se întoarcă în Israel pentru a participa la audierile în instanțele de judecată. „Am ajuns în Israel la începutul acestei săptămâni, intenționăm să mergem în instanță pentru a ne uita cu ochii noștri la educatoare, dorim să auzim de ce i-a făcut asta fiicei noastre”, a spus cuplul.

Dorina insistă că vrea să știe și să audă cu urechile ei cum a murit fiica ei. “Nu poate exista situație în care educatoarea să scăpe de pedeapsă și să continue viața ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat”, a spus moldoveanca.

„Vreau ca educatoarea să meargă la închisoare pentru o lungă perioadă de timp, să simtă suferința pe care familia mea o simte în acest moment, noi vrem ca ea să plătească scump pentru acțiunile ei”.

De precizat că Dorina a sosit în Israel acum doi ani cu o viză turistică.

„Am venit în vacanță deoarece familia soțului meu locuiește aici în Petah Tikva. Eram însărcinată și nu mă simțeam foarte bine, m-am dus la spital, iar medicii au spus că rezultatele testelor mele nu erau bune și mi-au recomandat să rămân sub supraveghere. Din cauza stării mele precare, medicii mi-au spus că ar fi mai bine să nu zbor în Moldova decât după ce voi naște. Pentru că nu suntem rezidenți ai Israelului, am fost nevoiți să împrumutăm bani pentru a plăti tratamentul și nașterea fetiței noastre”, a mărturisit Dorina.

Între timp, soțul Dorinei a început să lucreze în construcții, iar când Yasmine avea șase luni, Dorina a început să lucreze ca menajeră.

„Am încercat să ajut cum pot la economia familiei și a fost foarte important pentru noi să returnăm banii pe care i-am împrumutat în timpul sarcinii”, a adăugat ea. Când Dorina a mers la lucru, ea și-a înscris fiica la o grădiniță. „Am auzit că personalul grădinișei vorbește rusă și eu vorbesc limba rusă, în plus, era important să găsesc o grădiniță unde pot plăti lunar, în numerar, taxele pentru șederea fetiței”, a povestit femeia.

Potrivit Dorinei, ea și soțul ei nu au intenția să mai rămână în Israel, după această groaznică tragedia pe care au suferit-o. La finalul anchetei, intenționează să revină acasă.

„Vom reveni la casa noastră din Moldova pentru a deschide un nou capitol și vom rămâne în Israel doar pentru Yasmine, pentru a construi un viitor mai bun pentru ea – în Moldova, viața nu este ușoară”, a adăugat ea.

Educatoarea suspectată de uciderea micuței Yasmine Vintea a fost arestată, ca urmare a constatărilor pe care anchetatorii le-au făcut după ce au văzut înregistrările de pe camerele de supraveghere. Potrivit investigației, suspecta, în vârstă de 23 de ani, a aruncat bebelușul pe o saltea, a aruncat o pătură peste ea și s-a așezat pe micuță, privind în telefonul mobil, până când copilul a murit.

La final, Dorina Vintea, mama micuței ucise la grădiniță, vine cu un apel către toți părinții: Știu că în Israel copii sunt valoarea cea mai de preț, de aceea le cer părinților să verifice cui îi încredințează copiii.

Și bunica Yasminei, Yasemin Iustun, într-un mesaj privat pe Facebook mi-a spus să vă transmit tututor următorul mesaj: „Am fost fericită un an și două luni, dar ucigasul a fost gelos pe fericirea noastră. Au trecut deja 3 săptămâni și noi nu putem să credem că suntem despărțiți de scumpa noastră Yasminel. Ceea ce v-aș ruga: faceți un apel catre toate mamele ca să-și poata proteja copiii, căci noi n-am fost în stare”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub