„Intermediarul” între Proca şi Usatîi a fost ... un copil de trei ani

Intermediarul dintre klilerul Vitalie Proca şi politicianul Renato Usatîi s-a dovenit a fi ... un copil de trei ani. Cel puțin, asta afirmă autorii filmului „Asasin în lege. Erată”, prezentat la 11 septembrie pe un site special creat pentru acest scop.

„Intermediarul” între Proca şi Usatîi a fost ... un copil de trei ani
(Foto: captură video)

Realizatorii filmului susţin că relatările au fost bazate pe documente și îl menționează pe  David Davitean, ca intermediar între Proca şi Usatîi, fiind una dintre figurile-cheie pe care se bazează acuzațiile din film la adresa lui Usatîi.

Însă, în realitate, David Davitean, menționat în film - este fiul lui Vitalie Proca, născut în 2010. Respectiv, „intermediarul între Proca şi Usatîi, la care se face referire în film – David junior - în 2013, avea doar trei ani.

Pub

Detaliile acestei istorii cu privire la implicarea cinematografică a copilului în calitate de „intermediar între killer și Usatîi”, au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă de către Venera Gasparean, mama adultului David Davitean, născut în 1986, care este acum sub urmărire penală pe un caz fabricat la comandă împotriva lui.

Avocatul Ludmila Bolocan a declarat că înregistrările video utilizate în film, în care se menționează numele lui David Davitean, deţinut începând cu 18 octombrie 2016 în penetenciarul Nr. 13, nu au nimic în comun cu declarațiile expuse în film: „Începînd cu 12 septembrie și pînă la 14 septembrie 2017 inclusiv, canalul Publika difuzează în mod continuu informații prin care este manipulată opinia publică”, - a spus ea.

Un alt avocat al familiei, Alexandru Botnariuc, a confirmat că autorii filmului au denaturat în mod intenționat faptele, „înlocuindu-l” pe un David Davitean cu altul.

 „Sunt difuzate imagini cu David Davitean în instanță, se demonstrează informația cu privire la trecerea frontierei, se comentează că a fugit îmreună cu Proca, și acolo a fost utilizat pe post de curier pentru transmitrea banilor familiei lui Proca în schimbul mărturiilor false. Din informațiile furnizate de poliția de frontieră, este clar că data nașterii lui David Davitean este 1 ianuarie 2010”, - a spus avocatul, prezentând actele care confirmă acest fapt.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub