A fost inaugurat primul Consulat onorific al Republicii Moldova în Irlanda

Primul Consulat Onorific al Republicii Moldova la Dublin, Irlanda a fost inaugurat. În funcţia de consul onorific a fost numit Gerald Kean, avocat și om de afaceri bine cunoscut, informează Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

A fost inaugurat primul Consulat onorific al Republicii Moldova în Irlanda
(Foto: mfa.gov.md)

În cadrul evenimentului, a fost exprimată convingerea că noul consul onorific Gerald Kean va contribui la consolidarea raporturilor comercial-economice, contactelor inter-culturale și inter-umane, precum şi va încuraja cooperarea în diverse alte domenii dintre ţara noastră şi Irlanda.

Consulul onorific a mulţumit pentru încrederea acordată și a enunțat priorităţile activității consulatului, inclusiv oferirea asistenței necesare cetățenilor Republicii Moldova, consolidarea contactelor bilaterale, cu precădere asupra relațiilor comerciale, precum şi o mai bună cunoaştere, în Irlanda, a realităţilor din ţara noastră.

La evenimentul de inaugurare au mai participat secretarul general al ministerului de externe al Irlandei Niall Burgess, alţi oficiali irlandezi, reprezentanţi ai mediului de afaceri și ai diasporei moldovenești din Irlanda.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub