Citește toate știrile la acest subiect

(infografic) Lista finală! Câți pretendenți avem la funcția de primar al Capitalei

Termenul a expirat! Pretendenţii la funcţia de primar şi cea de consilier local au avut posibilitatea să se înscrie în competiţia electorală pentru alegerile din 14 iunie până astăzi, la ora 17:00. Astfel, pentru funcția de primar al Capitalei s-au înscris 17 concurenți electorali, informează UNIMEDIA. 

Mai jos puteți urmări lista finală și ordinea în care au fost înscriși candidații pentru șefia Capitalei.

(infografic) Lista finală! Câți pretendenți avem la funcția de primar al Capitalei
(Foto: UNIMEDIA/ Igor Rotari)

Primul pe listă figurează candidatul PCRM, omul de afaceri Vasile Chirtoca. Acesta este urmat de reprezentantul PSRM, Zinaida Greceanîi, iar pe locul trei se situează Ilian Cașu, candidatul desemnat de Partidul Nostru.

Ultimii doi pretendenţi pentru funcția de primar al Capitalei s-au înscris astăzi dimineață. Este vorba de actualul primar al Capitalei, vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă și Igor Caldare, candidat al Blocului Electoral Lista Poporului.

Pub

Candidati primar Chisinau

Precizăm că, după evaluarea dosarelor candidaților înscriși, Comisia de Examinare va decide dacă concurenții electorali rămân în cursa pentru alegerile locale.

Totodată, cei care au fost înregistrați în cursa electorală sunt obligați să degreveze din funcțiile pe care le dețin, dacă acestea se află în aceeași instituție.

UNIMEDIA amintește că, alegerile locale generale vor avea loc pe data de 14 iunie 2015. În primăriile în care nici un candidat nu va acumula peste 50% din voturi, peste două săptămâni va fi organizat al doilea tur de scrutin.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub