(infografic) Drumul lui Renato Usatîi în politică

Deși a declarat anterior că nu intenționează să se implice în politica mare, Renato Usatîi încearcă să ajungă concurent electoral la alegerile parlamentare din toamna acestui an. Trecutul cu multe semne de întrebare, evenimentele scumpe pe care le organizează și "exprimarea populară" au făcut din Renato Usatîi un personaj exotic, atât pentru public, cât și pentru mass-media.

Cu toate acestea, numele lui Renato Usatîi este cel mai des asociat cu diferite scandaluri în care a fost implicat de-a lungul timpului. 

(infografic) Drumul lui Renato Usatîi în politică
Infografic: Drumul lui Renato în politică (Foto: UNIMEDIA)

Controversatul om de afaceri a apărut în spațiul public după scandalul de la UniversalBank din 2011 și relațiile încurcate ale acestuia cu Gherman Gorbunțov. Într-un clip video, probabil o înregistrare secretă, Usatîi se lăuda că poate influența deciziile Procuraturii, promițându-i lui Gherman Gorbunțov că-i va clasa dosarele moldovenești. 

Începând cu 2013, Usatîi se promovează activ, participând la multe acțiuni de caritate. În primăvara lui 2013, Usatîi a organizat un concert de zile mari cu ocazia Hramului orașului Fălești, unde au participat vedete cunoscute din Rusia. Istoria s-a repetat și în 2014 când tânărul a continuat să împartă milioane de lei în scopuri caritabile, care au ca efect promovarea propriei persoane. 

Pub

„Drumul” acestuia către politica mare a continuat cu scandalul între acesta și Ziarul de Gardă, unde ar fi sunat după apariția unui material și ar fi amenințat jurnaliștii de la publicație. Ulterior acesta a preluat conducerea Partidului Popular Republican de la Nicolae Andronic și se judecă și în continuare cu Ministerul Justiției pentru a redenumi formațiunea în „Partidul Nostru”. Contrar deontologiei profesionale, două angajate ale Ministerului Justiției au apărut într-o conferință de presă alături de Renato Usatîi, susținând retorica sa.  

Milionarul de la Fălești este activ pe rețelele de socializare, ajungând „într-o relație de scurt timp” cu Domnica Cemortan. Acesta a pozat având pe cap o căciulă pe care era imprimată secera și ciocanul, dar și alături de Iurie Roșca, fostul președinte al PPCD. 

Usatîi a declarat susținerea (inclusiv financiară) a referendumului din Găgăuzia și suportul său pentru Tkaciuc în disputa "ideologului PCRM" cu Vladimir Voronin. 

Vedeți mai jos un infografic despre „drumul spre politică” a milionarului din Fălești: 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub