Indignare la nivel internațional, după ce Donald Trump ar fi numit o serie de state „cocini de țări”

Organizații internaționale, printre care ONU și Uniunea Africană, politicieni, dar și oameni ordinari din Africa și Caraibe și-au manifestat indignarea, în urma unei remarci recente de-a lui Donald Trump.

Președintele american ar fi criticat migrația spre SUA din țări ca El Salvador, Haiti și state din continentul African și le-ar fi numit "cocini de țări". Remarca ar fi fost făcută la o întâlnire cu parlamentarii, care a avut loc joi în Biroul Oval, unde Trump ar fi întrebat: „De ce îi lăsăm pe aceşti oameni din cocini de ţări să vină aici?”, scrie aljazeera.com.

Indignare la nivel internațional, după ce Donald Trump ar fi numit o serie de state „cocini de țări”
(Foto: zeenewsindia.com)

"Nu poți numi țări și continente întregi drept cocini de țări... Îmi pare rău, dar nu există alt cuvânt pentru aceasta decât rasism", a declarat purtătorul de cuvânt al oficiului ONU pentru drepturile omului, Rupert Colville.

"Dată fiind realitatea istorică a numărului de africani care au sosit în SUA drept sclavi, aceasta remarcă înlătură orice comportament și practică acceptată", a declarat și purtătoarea de cuvânt a Uniunii Africane, Ebba Kalondo, informează aljazeera.com.

Pub

Casa Albă a emis o declarație, care însă nu a dezmințit direct remarcile lui Trump.

"Anumiți politicieni aleg să lupte pentru țări străine, dar Președintele Donald Trump mereu va lupta pentru poporul american", a scris Casa Albă.

Trump a negat remarcile rasiste print-o postare pe Twitter, în care a scris că limbajul pe care l-a folosit a fost "aspru", dar nu a fost anume cel scris de presă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub