Imagini de groază cu primărița satului Ghelăuza la Judecătoria Buiucani: Nicoleta Malai a leșinat după 3 ore de proces într-un dosar intentat de CNA

Primarul satului Ghelăuza, raionul Strășeni, Malai Nicoleta, a fost preluată azi de o ambulanță, în stare de inconștiență, din sediul judecătoriei Buiucani a capitalei. Asta după trei ore de proces.Informația a fost oferită de către purtătorul de cuvânt al PLDM-ului, Ion Terguță.

Potrivit informațiilor, primărița a fost examinată și dusă în izolatorul CNA. Medicii spun că aceasta a leșinat din cauza stresului. 

Imagini de groază cu primărița satului Ghelăuza la Judecătoria Buiucani: Nicoleta Malai a leșinat după 3 ore de proces într-un dosar intentat de CNA
(Foto: Ion Terguță/Facebook)

Terguță mai scrie că Nicoleta Malai se află în arest la Centrul Național Anticorupție, după ce a refuzat o cerere de aderare la Partidul Democrat.

„La 17 noiembrie 2017, Malai Nicoleta, a fost invitată la sediul Partidului Democrat, comunicându-i-se deschis să părăsească Partidul Liberal, și să adere, împreună cu întreg consiliul local, la partidul de guvernământ. Malai Nicoleta a refuzat oferta, iar pe 20 noiembrie 2017, la ora 07.00, a fost reținută de CNA. Aceasta este acuzată de abuz în serviciu și corupere pasivă. Drept temei a servit un proiect de construcție a apeductului din localitatea Ghelăuza, raionul Strășeni, lucrări pe care statul nu le-a finanțat nici până în prezent”, mai scrie Terguță.

Pub

Potrivit informațiilor, primărița a fost plasată în arest la domiciliu. La 12 martie 2018 i-a fost înlocuită măsura cu arest preventiv. Judecătorul a decis arestul Nicoletei Malai pe motiv că aceasta a participat la ședința de judecată, declinând citația procurorului pentru interogatoriu în biroul său.

Partidul Liberal nu a oferit niciun răspuns. Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al PD-ului, Vitalie Gămurari, avea telefonul deconectat. 

Malai Nicoleta are în îngrijire un copil de 9 ani, iar soțul acesteia este la muncă în străinătate.

Nicoleta Malai a fost arestată în noiembrie 2017, împreună cu alte nouă persoane, în urma unor percheziții la mai multe primării.

Acţiunile de urmărire penală s-au desfăşurat în cadrul mai multor cauze penale, pornite pe faptul coruperii pasive, active şi escrocheriei şi au constat în percheziţionarea unor birouri din instituţii publice, precum şi ridicarea unor acte din cadrul a zeci de primării din toată ţara. Cei reţinuţi sunt suspectaţi că ar fi acţionat conform unui plan infracţional determinat, urmărind scopul de a obţine asistenţă financiară de la Fondul Ecologic pentru implementarea unor proiecte locale.

UNIMEDIA amintește că atunci când a venit în funcția de ministru al Justiției, Alexandru Tănase a declarat că prioritară pe agenda sa este soluționarea problemei privind numărul excesiv de arestări preventive.

Ministrul Tănase a promis atunci ca până în luna octombrie, curent, să fie înregistrată o scădere procentuală de 30-40% a actualului număr de măsuri preventive aplicate. Precizăm că Alexandru Tănase și-a dat demisia la începutul lui martie 2018.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub