Igor Dodon: „Nu am mers să discut cu șoferul camionului, aștept rezultatele expertizei”

Igor Dodon a apărut astăzi pentru prima dată în fața presei, după accidentul rutier în care a fost implicat săptămâna trecută. Șeful statului a spus că deocamdată nu a vorbit cu șoferul camionului care ar fi vinovat de accident și că așteaptă rezultatele anchetei.

Foto: UNIMEDIA

„Așteptăm să vedem ce ne vor spune specialiștii care fac diferite verificări. Vrem să vedem ce totuși a fost acolo, pentru că e o situație puțin stranie. Timp de 27 de ani de independență a Republicii Moldova, niciun oficial moldovean nu a fost implicat în accident, nici în perioada sovietică, de aceea așteptăm rezultatele expertizei, apoi venim cu comentarii.

Eu pe șofer nu vreau să-l acuz de ceva, pentru că el tot are familie, copil mic și familia mea nu are nici o pretenție. Sper că aceasta s-a produs din întâmplare. Mama mea e încă la spital”, a spus Igor Dodon pentru PRO TV.

Președintele a spus că se îndrepta la Sadova. „Mama a fost la mine în ospeție și mergeam la Sadova, așa cum merg o dată la câteva săptămâni. Nu am mers să discut cu șoferul camionului, aștept rezultatele expertizei”.

UNIMEDIA amintește că două mașini din coloana oficială a Președintelui Republicii Moldova au fost implicate duminică, 9 septembrie, într-un accident de circulație pe traseul Chișinău-Ungheni.

Inspectoratul General al Poliției a precizat că în urma accidentului prezidențial a fost inițiat un proces penal pentru  stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

Accidentul s-a produs, după ce un camion de model „Mercedes”, condus de un bărbat de 40 de ani, a intrat în depășire pe contrasens și a lovit frontal coloana oficială. Automobilul de model „Mercedes”, ce aparține Serviciului Protecție și Pază de Stat  a derapat de pe traseu și s-a inversat. Ulterior, camionul a tamponat unitatea de transport „VW Touareg” care face parte din coloana oficială, derapând de pe traseu pe acostament.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.