Igor Dodon a refuzat să declare zi de doliu național în memoria Regelui Mihai

Președintele, Igor Dodon a refuzat să declare zi de doliu național pentru sâmbătă, când în România au loc funeraliile Regelui Mihai. Despre aceasta a anunțat speakerul parlamentului, Adrian Candu.

 Igor Dodon a refuzat să declare zi de doliu național în memoria Regelui Mihai
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit unui comunicat, președintele Parlamentului precizează că joi, a transmis la Președinție solicitarea de a declara ziua de 16 decembrie drept zi de doliu național, însă potrivit prevederilor legale, doar președintele țării poate declara zile de doliu național.

„Regret că președintele nu a dat curs solicitării mele de a declara zi de doliu național, pentru a respecta o tradiție care există în relația cu România și luând în considerare trecutul nostru istoric. Regret atitudinea președintelui Dodon, care marchează unele zile istorice din trecutul nostru legat de URSS, dar nu ia în considerare și alte momente istorice, care aparțin nouă celor care trăim pe acest teritoriu”, a declarat Președintele Parlamentului, Adrian Candu.

Pub

În această săptămână, delegația Parlamentului Republicii Moldova, a adus un ultim omagiu Majestății Sale Regele Mihai I al României la Castelul Peleș. Deputații au transmis condoleanțe Familiei Regale și au semnat în Cartea de condoleanțe.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub