Igor Dodon a declarat că nu va semna nici o lege anti-rusă, inclusiv legea cu privire la propaganda rusă

Igor Dodon a spus că nu va semna nici o lege anti-rusă, într-un interviu pentru agenția Ria Novosti.

Igor Dodon a declarat că nu va semna nici o lege anti-rusă, inclusiv legea cu privire la propaganda rusă
(Foto: UNIMEDIA)

Președintele a declarat că nu va semna legea cu privire la săbătoarea de 9 mai. "Pentru noi aceasta este o sărbătoare sfântă și nu putem declara 9 mai Ziua Europei. Este ziua memoriei, Ziua Victoriei".

Igor Dodon spune că are de gând să respingă și "legea notorie cu privire la «propaganda rusă»".

Pub

În cazul în care președintele refuză să semneze o lege, parlamentul trebuie să constate faptul că președintele a încălcat Constituția și să inițieze o procedură de demitere prin referendum, scrie ria.ru. "Sunt pregătit să merg la asta (referendum). Sunt sigur că poporul va fi de partea mea", a spus Dodon.

La întrebarea despre un eventual impeachment (demiterea unui oficial de stat), președintele a răspuns: "Vom merge la popor și vom vedea, pe cine vor susține oamenii".

"Orice pas de felul acesta este o creștere a popularității președintelui. Și ei (majoritatea parlamentară) înțeleg acest lucru. Cu așa un rating de încredere în șeful statului ei nu vor merge la impeachment. Scopul este să dezbată rating-ul. Pentru aceasta ei provoacă Rusia, pentru ca să închidă exportul și așa mai departe, ne provoacă la greșeli, dar noi nu le vom permite. De aceea, cel mai probabil, nu vor merge la impeachment, pentru că vor pierde", a mai declarat Dodon.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub