Și-a numit vinul "Negru Împărat". La cine s-a referit?

După ce a lansat în urmă cu un an cupajul "Roșu Împărat", micul vinificator Dan Prisăcaru de la crama MinisTerrios, a lansat un nou cupaj "de poveste" — "Negru Împărat".

Foto: UNIMEDIA

"Negru Împărat" este un asamblaj din soiurile Merlot & Cabernet Sauvignon, roada anului 2016, de pe podgoriile vinăriei din satul Haragîș, raionul Cantemir. Vinul a fost maturat 12 luni în barrique de stejar francez (butoaie de 225 l). 

Dan PrisăcaruȘi-a numit vinul "Negru Împărat". La cine s-a referit?

"Negru Împărat" este un personaj puternic, precum este și acest vin. El combină forța și elegența. Astfel de personaje găsim în basme, le găsim și în politică. Cred că fiecare din noi se gândește la cineva anume când rosteșe "Negru Împărat". De ce nu, am încercat să personific și un vin cu așa alură", a declarat pentru Unimedia vinificatorul Dan Prisăcaru.

"Negru Împărat" este un vin rubiniu intens, cu reflexii violacee, care impresionează cu un buchet bogat de fructe roșii, prune uscate, cacao și ciocolată, post gust lung și memorabil. Vinul a fost recompensat recent cu medalie de aur la Berliner Wein Trophy 2018.

Și-a numit vinul "Negru Împărat". La cine s-a referit?

MinisTerrios Wines este o mică vinărie de familie, fondată de Dan Prisăcaru, un tânăr moldovean școlit în Franța. Crama produce vinuri de autor, în ediții limitate, din struguri culeși de pe viile proprii din sudul țării, în localitatea Haragîș.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.