Horoscop 2018: Ce destinație ți se potrivește în funcție de zodie

Credeai că astrele nu au nimic de spus despre ce-ți place să faci în vacanță și ce nu? Dacă vrei să mergi la sigur cu următoarea călătorie, pleacă urechea la cele de mai jos și prea puține-s șansele să nu iasă ca la carte.

Horoscop 2018: Ce destinație ți se potrivește în funcție de zodie
(Foto: ziarelive.com)

Când stelele se aliniază și au ceva de spus, bieții muritori nu au altceva de făcut decât să le asculte și să se supună. Tu poți să pleci în vacanță unde-ai chef, dar dacă ești într-atât de nesocotit încât să nu iei aminte la globul de cristal, o faci pe riscul tău. Mai bine lasă ieșirile rebele, ia aminte la cele de mai jos și apucă-te de făurit planurile de călătorie pentru anul ce n-a trecut mai departe de pragul ușii.

Berbec

Pub

Ei, acum nu zice nimeni că o singură călătorie în Sydney te va face apt de asemenea scheme, dar de undeva tot trebuie să-ncepem.

Un lucru să fie clar: pentru berbeci, concediu nu este sinonim cu relaxare. Sau cel puțin nu cu tipul de relaxare la care în mod firesc ne gândim când în urechi ne răsună cuvântul și care se traduce prin dormit până la 12, târât trupul amorțit până la sala de mese și lenevit apoi până se lasă seara. Nu, domn’le, dac-am plecat de-acas’ n-am plecat ca să facem ce putem face și în sufragerie.

Halucinant de energici și de activi (nu tocmai partenerii de vis pentru melancolicii pești, de pilă), cu sângele clocotindu-le în vene mai ceva ca laptele care dă în foc, berbecii au nevoie de doză triplă de adrenalină ca să simtă că au plecat în concediu. Că altfel… n-au făcut nicio scofală.

În Sydney vei avea la ocazii de-a mai arunca niște apă rece peste chefu-ți nebun de mișcare… câte fire de păr pe un scalp de reclamă Pantene. Te-așteaptă acolo o frumoasă plajă (și instructori asemenea) unde să înveți în sfârșit să faci surf, canoe sau kayaking și un parc cu tot ce-i trebuie pentru plimbări, trasee și drumeții (Parcul Național Sydney Harbour). Nu mai spunem de furtunul de adrenalină la care poate da drumul un skydiving pe deasupra orașului sau o cursă cu o mașină de Formula1. Da, le găsești pe toate în Sydney. Bonne chance!

Taur

În compania acestei zodii, cei mai strânși la pungă s-ar putea simți oarecum asemenea unei măduve proaspăt lovită cu bestialitate de către o rangă de fier în care au fost anterior bătute invers câteva cuie. De ce spunem asta? Pentru că taurii nu se dau niciun pas în lături de la extravaganțele cu iz de lux. Mâncăruri fine, chelneri îmbrăcați la un costum impecabil călcat și cu butoni la manșetă, un mic spa de după-amiază și cea mai mare cameră din hotel sunt câteva detalii ce fac un taur să se simtă în vacanță.

Nu ne vine nimic mai potrivit în minte pentru reprezentanții acestei zodii decât legendarul Las Vegas. Dar, hei, nu fugi deja cu gândul la dezmățuri îmbrăcate în cărți de joc! Orașul poate mult mai mult decât acest veșnic clișeu. Dacă e să vorbim de lux, serviri ca la carte și specialități culinare, nu ne plângem. Las Vegas este locul de cheltuit ceva dolari de dragul opulenței. Dar asta nu înseamnă că nu rămâne și loc de cultură; vei da aici peste muzee precum Neon (care spune povestea acestui oraș exploziv care se trage din deșert), Galeria de Arte Bellagio sau Erotic Heritage Museum (ce credem că nu are nevoie de explicații descriptive).

Gemeni

Înfundatul picioarelor în nisip până ce soarele se plictisește să te ardă, se dă bătut și se duce la culcare nu este tocmai stilul tău de vacanță. Preferi oricând să colecționezi experiențe și amintiri în schimbul straturilor de bronz și să cunoști oameni. SĂ CUNOȘTI OAMENI, am spus! Indiferent dacă le vorbești sau nu limba, indiferent dacă îi știi de o săptămână sau de un minut, tu ești gata oricând să dai de la tine un shot de dragul noilor prietenii. Destinațiile mai degrabă urbane și viața mai degrabă de noapte ți se potrivesc ca o pereche de mănuși (turnate, pe deasupra).

Aşadar, pentru că orașele aglomerate care freamătă de viață și de emoții colorate sunt cele care îţi suscită simţurile şi pentru că interesul tău pentru cultura urbană nu e de lăsat la o parte, globul de cristal spune că Bangkok ar trebui să poarte eticheta viitoarei tale călătorii.

Știm că odată ajuns, îți vei simți gâtul cum se usucă brusc de setea unei petreceri ce-și găsește obștescul sfârșit abia spre dimineață. Dar când vei căuta să alegi locul de acțiune, te vei simți ca și cum te afli în fața unui șifonier în care s-au îndesat haine cu nemiluta, iar tu, neștiutor, tocmai ai deschis ușa. Într-un cuvânt, copleșit. Arată-te înțelept și verifică înainte acest top al celor mai bune 10 baruri din Bangkok.

Rac

Racii vor fi întotdeauna fericiți într-o ambianță de familie, prieteni, confort și tot ce mai aduce a cămin familiar. Așa că, în cazul în care nu călătorești cu cu rubedeniile, vei căuta întotdeauna să te amesteci printre localnici, să iei alături de ei o cină tradițională, să iei aminte la obiceiurile și la tradițiile lor și să le înțelegi valorile. Și fiind un semn de apă, ai face bine să nu stai departe de o mare dacă vrei într-adevăr să simți că ai pornit-o în vacanță.

Aaa, racii sunt destul de atenți cu finanțele. Nu se vor năpusti la prima cameră de hotel scump care le taie calea, ci vor prefera mai degrabă o pensiune sau o cameră în casa unui localnic. Şi ştii unde-ţi vei vedea întrunite toate condiţiile mai sus numite? Cuba! Dacă-i prima ta călătorie în țara romului și a salsei, negreșit ar trebui să iei calea Havanei, dar păcat ar fi să treci un ocean și să nu mergi mai departe de granițele capitalei.

Leu

Apăi când vorbim despre semnul regal al zodiacului, nu vorbim așa… de florile mărului, căci albastră este și va fi mereu culoarea sângelui de leu. Așadar, dacă vrem ca leul să se simtă bine, trebuie să luăm aminte la opulență și strălucire înainte de orice altceva. Destinațiile luxoase ce gem sub căldura soarelor și sub greutatea magazinelor scumpe sunt locurile ce îl vor face pe leu să posteze o imagine cu hashtangul #vacanță.

Iar cu personalitatea-i puternică, încrederea de sine și nevoia naturală de chefuit nu îi va fi greu să-și facă prieteni în niciun colț de lume. Dacă ne permiteți o mică recomandare vom spune Dubai. Fără putință de tagadă, acest oraș al superlativelor, cu cele mai înalte clădiri, cu cel mai mare mall, cea mai mare insulă creată vreodată de mână de om și alte cele mai… te va unge pe suflet. Nu te întoarce acasă fără să fi făcut un Safari în Deșert, fără să fi ajuns în vârful prea-înaltului Burj Khalifa, fără să fi luat măcar o cină la bordul unei croaziere sau fără să-i fi tras un selfie în fața fântânelor. Ei, chiar dacă usturimea buzunarului nu-ți permite să o faci decât pe cea din urmă… e bine și-așa.

Fecioară

Să spunem că fecioarele nu sunt tocmai cei mai înfocați fani ai neprevăzutului, iar duhul spontaneității nu le dă prea adesea târcoale; o plănuire meticuloasă și o analiză atentă a lucrurilor care se ițesc pe drum este genul de mindset care suscită interesul unei fecioare. Oricum, partea mai puțin bogată a paharului este că au tendința să o cam ia puțin razna atunci când lucrurile nu se desfășoară în totalitate conform planului.

Dacă vezi pe cineva cum zgâiește ochii vreo 30 de minute bune în fața unei cine știe ce bucăți de piatră din paleolitic în vreme ce tu te întrebi ce naiba găsește atât de fascinant, prea probabil să fie o fecioară. Se dau în vânt după tot soiul de detalii culturale și au nevoie de stimulare intelectuală ca să se simtă cu-adevărat călători.

Acum că știi toate astea, rezervă degrabă bilete către Marrakesh din Maroc, iar odată ajuns acolo, înainte de a face orice altceva în afară de a merge la toaletă, dă fuga la muzeul orașului. Toate obiectele de artă create de-a lungul istoriei de către marocani expuse acolo, ar trebui să-ți dea ceva de lucru cel puțin o după-amiază întreagă. Iar dacă asta nu-ți vine de hac, vizitează Mormintele Saadiene, locul de veci a 150 de prinți, prințișori, verișori de prinți, mătuși de prințese și alte exemplare regale.

După ce ți-ai luat porția de cultură, relaxează-te cum se cuvine într-un hamman tradițional marocan până ce îți simți pielea petală de trandafir.

Balanță

O plăcere să călătorești la braț cu o balanță, amanta nestrămutată a iubirii, armoniei și a voii bune. Asemenea exemple umane de cumpătare nu cad prea adesea în patima exceselor, ci se bucură mai degrabă, în egală măsură, de tot ce are o destinație mai bun de oferit – niscaiva cultură de dimineața, un dumicat de lins degete pe la prânz, ceva socializare cu cei de prin partea locului când se lasă seara și puțin shopping pe picior de plecare. Așa. Să nu supărăm pe nimeni.

Balanța va trage întotdeauna către destinațiile ce le îmbină pe toate: modernitatea, tradițiile și natura și va călători mereu însoțită. Sau cel puțin va trage ceva sfori pentru a avea mereu companie. Asta pentru că iubește prea mult oamenii. Și nu multe sunt locurile cu oameni atât de amabili, atât de vorbitori de engleză și atât de gata să-ți iasă în întâmpinare de vei avea nevoie de ceva (inclusiv companie) precum Helsinki.

Iar când spunem că în capitala Finlandei le găsești pe toate, astea nu-s vorbe de clacă; natura urbană alcătuită din țărmuri de mare, arhipelag, păduri și parcuri, arhitectura numai bună de digerat între mese, buticurile cu vitrine îmbietoare și branduri și mai și plus evenimentele orășenești care se petrec aici cam tot timpul anului… prea puțin probabil să-ți arăți vreo nemulțumire.

Scorpion

Dacă toți călătorii merg pe drumul cuminte marcat de la început la sfârșit cu săgeți albe, scorpionul va lua tot timpul calea opusă. Oricare ar fi ea. Iar dacă îi dai scorpionului un ghid de călătorii pe care scrie cu majuscule „10 lucruri pe care nu trebuie să le rateze niciun călător în cutare destinație”, se va uita ironic la tine, va deschide ghidul și va memora locurile unde NU va merge niciodată. Dar asta nu-i nici înfumurare, nici necumpătare. Pur și simplu scorpionii sunt făcuți să rupă rândurile și să descopere lucruri de care nimeni nu a mai auzit înainte.

Aaa, și le place să călătorească în cuplu. Doamne, ce le mai place să călătorească în cuplu. Dar e perfect explicabil – orice descoperire este mai dulce când o împarți cu cealaltă jumătate de plăcințică a unei relații. Te vei simți ca uns cu mir pe suflet când îți vei scoate partenerul de viață la unul din restaurantele ultra-romantice din Bali sau când vă veți jura dragostea eternă și lumea întreagă va părea cu nimic mai mare decât miezul unei alune de pădure, pe una din neprihănitele plaje.

Iar insulele aproape neatinse din apropierea orașului, cele cu plaje de nisip alb și ape de-un albastru vibrant, ar trebui să fie suficiente pentru a-ți satisface nevoia mistuitoare de ceva-ce-n-a-mai-văzut-nimeni. Plus că întregul loc este un rai pentru gurmanzi, o binecuvântare pentru practicanții de yoga și un colț de absolut pentru amanții sporturilor extreme.

Săgetător

Nu vrem să țesem intrigi, dar săgetătorilor și scorpionilor le șade cam bine călătorind alăturea prin lume. Asta pentru că nu mulți sunt capabili să facă față revărsărilor de energie nestăvilită ale săgetătorilor, iar dacă ești mai degrabă iubitor de bătut perne și sigurul sport care îți place este întorsul de pe o parte pe alta în pat, gândește-te de două ori înainte să o pornești la drum alături de săgetător. O să te nimicească cu hiperenergia sa.
Pentru săgetător nici nu contează cine știe ce destinația atâta timp cât are ce vizita, are munți în susul cărora să o pornească în drumeții și oameni pe care să-i cunoască și cu care să se încingă la vorbă. Iar dacă înainte de a se duce la culcare, îi așezi și o șa de cal între picioare cu tot cu bietul dobitoc să-i tragă o echitație înainte de-ncheierea zilei, îl vei găsi fericit nevoie mare.

Tocmai de aceea credem de cuviință că Myanmar îți va da destule motive să arzi ceva calorii bune, explorând faimoasele pagode și temple buddhiste de secol 9 din Bagan (la pas sau pe bicicletă), vreo 2200 la număr, făcând un jogging de înviorare pe una din plajele scăldate în zorii dimineții și încheind ziua cu o drumeție către cel mai înalt vârd Hkakabo Razi (5881m). Unde mai pui că mâncarea este delicioasă, oamenii sunt prietenoși ce n-ai văzut și prețurile sunt floare la ureche?!

Capricorn

Iată un organizator înnăscut. Un om orientat fără tăgadă spre scopuri bine definite pe care și le-a propus înainte de a o porni la sănătoasa. Pe tine nu te deranjează să bați aceleași destinații tradiționale (mai ales că arareori luarea de riscuri îți face cu ochiul), dar când ajungi la locul faptei tu vrei să storci tot ce se poate din respectivul meleag. Și când spunem tot, we mean it: istoria completă de la A la Z, viața culturală în toate cotloanele ei, au oamenii ăștia constituție sau n-au, care le sunt obiceiurile de când se scoală și pân’ se culcă, ce e de văzut la natura locului, ce mănâncă, ce beau, ce fumează (nu-i problemă la capitolul ăsta pentru că nu ești fanul exceselor, așa că tot ce consumi o faci de dragul cunoașterii).

Preferi să călătorești cu prietenii apropiați sau cu familia și nu de puține ori dai din coate pentru a-ți face loc când vine vorba de planificare. Așadar, ție trebuie să ți se dea de lucru, nu glumă. Și considerăm că o destinație cu totul și cu totul diferită față de ce ai acasă, prea probabil să te coafeze. Un pământ ce poartă greutatea atâtor contraste dintre tradiție și tehnologie o să-ți dea ocupație. Fă tot ce poți să strecori în program o vizită la muzeul de animație Studio Ghibli, un fel de Disney japonez dedicat oricui are senzația că un copil nărăvaș îi zace sub piele și se mai trezește din când în când la viață să încurce ițele în lumea adulților.

Timpul, cel care pe toate le șterge, va trebui să se spetească muncind să te facă să uiți o vizită la Palatul Imperial din Tokyo – reședința împăraților și o enormitate de muzeu care prezintă arta și cultura japoneză.

Vărsător

Dacă te-ai născut undeva în intervalul dintre 20 ianuarie și 18 februarie, atunci trebuie că nu prea trece zi fără să ajungi la resemnata concluzie cum că viața pe pământul ăsta nu-i deloc treabă ușoară. Lucrurile par că niciodată nu merg ca unse și tu trebuie să te spetești și să te dai de ceasul morții o lună pentru o jumătate de oră de împlinire și nirvana. E de-nțeles. Ai și tu o fire excentrică peste care nu prea poți să pui perdea, iar când vine vorba să călătorești, lucrurile nu curg chiar așa lin precum o bobiță de rouă pe suprafața unei frunze de primăvară.

Tinzi să te îndrepți mai mult spre destinațiile alternative care să-ți zgândăre intelectul și creativitatea și știm prea bine că nu prea-ți stă în fire să-ți lași soarta pe mâna unui oarecare ghid turistic pentru că, dacă s-a scris deja despre un anume loc înseamnă că e deja mainstream. Adori să fii înconjurat de oameni, te pricepi de minune să-ți faci prieteni printre localnici, iar integratul în grupuri este un fel de a doua ta natură.

Până acum, totul pare o nebuloasă și noi am fi într-o totală ceață dacă ar trebui să-ți recomandăm o destinație. Noroc că știm ce te dă pe spate: conștiința socială. Dacă poți să faci ceva pentru ca lumea asta să fie un loc mai bun, o faci fără să clipești: hoteluri și mijloace de transport eco-friendly și eco-turismul în general te ung pe suflet, iar Norvegia este un model internațional la capitolul protejarea mediului. Când vei vedea cum și-au organizat tot turismul în favoarea conservării, vei rămâne consternat de admirație (mai ales fiordurile din vecinătatea capitalei Oslo).

Și pentru că te dai în vânt de mama focului după cauzele sociale, ia spune, te-ai gândit vreodată să practici volunturism? Nevoia ta înnăscută de a cunoaște și a salva lumea ar putea fi strajnic satisfăcută de o astfel de experiență.

Pești

Peștii sunt întotdeauna niște boemi, din vârful creștetului până la ultima unghie netăiată de la picior, la ei acasă, la ei în cameră sau acolo unde se duc în vacanță. Liniștiți și tăcuți ca o pictură de Rembrandt, dar meditativi mai ceva decât Gânditorul lui Brâncuși.

Da, știm că vă plac după-amiezele tolănite pe cine știe ce plajă paradiziacă, cu valurile ce par că închină ode iubirii fără de păcat, în compania unui cocktail cu umbreluță și a unei cărți de Coelho. Și știm că un zâmbet ce-aduce a beatitudine și-a croit deja loc în colțul gurii.

Cu plajele-i la care ar pofti până și un om de gheață, cu natura cochetă și gastronimia ce te face să vezi viața drept o salbă de diamante, Tenerife este o idee mai mult decât fericită în cazul peștilor; plus că-i și ieftină. De prisos să mai spunem că se pretează a fi vizitată tot timpul anului, dar dacă nu zăbovești prea mult și pleci acușica, în februarie – martie, vei avea norocul să iei parte la ceea ce am putea numi fratele mai mic al carnavalului Rio de Janeiro: Festivalul Santa Cruz de Tenerife, scrie momondo.ro.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub