(grafic) Sondaj: Leancă, Chirtoacă și Voronin, prezenți în topul încrederii populației

Magenta Consulting, companie care efectuează cercetări de piaţă şi sondaje de opinie, a realizat un studiu pe un eșantion de 1104 respondenți din circa 80 de localități urbane și rurale ale republicii. Perioada de colectare a avut loc între 14 ianuarie și 2 martie, 2014.

Potrivit studiului, 40% dintre respondenți au încredere în premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă. Prim-ministrul este urmat de edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă, cu 39%, informează UNIMEDIA.

(grafic) Sondaj: Leancă, Chirtoacă și Voronin, prezenți în topul încrederii populației
(Colaj: UNIMEDIA)

Pe al treilea loc se situează fostul președinte al țării, comunistul Vladimir Voronin, cu 38%. Politicianul este urmat de liderul PLDM, Vlad Filat, care a acumulat 29%. 

Liderul Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, se situează pe al cincilea loc, cu 24%. Fostul președinte al Parlamentului este urmat de șeful statului, Nicolae Timofti, care a acumulat 21%.

Pub

La o diferență de doar 1%, președintele Parlamentului Igor Corman, se clasează pe locul șapte. Ultimul în top s-a situat liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, care a acumulat 19%.
Precizăm că, numărul de interviuri asigură o marjă de eroare de ± 2.9%, la un interval de încredere de 95%. După ce au fost selectate aleatoriu regiunile, au fost aplicate 3 stadii de randomizare pentru selectarea respondenților (localitatea, gospodăria și respondentul).

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub