Citește toate știrile la acest subiect

Gorbunțov: Persoanele care au încercat să mă omoare stau în spatele atacurilor raider din Rusia și Moldova

„Tentativă de asasinat asupra mea a fost organizată de acelaşi grup de oameni care acum patru ani a stat în spatele unui atac raider asupra activelor mele din Federația Rusă. Nu cunosc pe nimeni altcineva care ar vrea să-mi dorească moartea”. Declarațiile aparțin fostului bancher rus, Gherman Gorbunțov, care a supravieţuit unei tentative de asasinat la Londra.

După ce a ieșit din comă, miliardarul a dat primele depoziții poliţiei în care a dezvăluit o versiune cu privire la posibilele motive ale lichidării sale. Gorbunțov a numit și patru nume, care însă nu au fost făcute publice, se știe doar că sunt foști parteneri ai săi de afaceri, iar unul dintre ei este bine cunoscut cu premierul rus, Vladimir Putin.
Gorbunțov: Persoanele care au încercat să mă omoare stau  în spatele atacurilor raider din Rusia și Moldova
(Foto: itar-tass.com)

Gherman Gorbunțov a declarat pentru Daily Mailcă a încercat să-și întoarcă activele furate, şi să-și apere reputația. Asta după ce acum patru ani, aceşti oameni l-au învinuit de dispariția banilor pe care tot ei le-au furat şi continua să fure.


„Ei m-au ameninţat pe mine şi familia mea şi au desfășurat o campanie de prejudiciere a reputației mele. Timp de patru ani, am încercat să găsesc dreptate. În tot acest timp, aceşti oameni m-au urmărit. Vara trecută ei au finanţat un atac raider asupra băncii mele din Republica Moldova, şi au comnadat un dosar penal împotriva mea”, spune victima tentativei de asasinat.

În cadrul acelorași depoziții, bancherul a declarat că nu a văzut fața asasinului. Ulterior, cei patru foști parteneri numiți de Gorbunțov au negat vehement declarțiile făcute de acesta.

UNIMEDIA menționează că fostul șef al băncii comerciale Universalbank, Gherman Gorbunțov, a fost grav rănit în capitala Marii Britanii, Londra. Fostul proprietar al mai multor bănci din Federația Rusă și Republica Moldova figura în calitate de martor într-un dosar penal pentru tentativă de omor asupra președintelui Consiliului de directori al companiei „Konvers-grupp”, Alexander Antonov.

Amintim că Gorbunţov, fostul acţionar majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova. În vara anului 2011, conducerea Universalbank a declarat că acţionarul majoritar al băncii este victima unui atac raider. În consecinţă, Gherman Gorbunţov a pierdut 78,6% din acţiunile băncii ce aparţineau lui în urma unor decizii ale instanţelor de judecată în favoarea unor firme străine.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub