Citește toate știrile la acest subiect

Gorbunțov chemat la audieri privind extrădarea sa

Audierile privind extrădarea omului de afaceri rus Gherman Gorbunțov, grav rănit acum doi ani la Londra după ce a fost împușcat de o persoană necunoscută lângă casa sa, au fost stabilite pentru luna septembrie, transmite UNIMEDIA cu referire la dailymail.co.uk.

Gorbunțov chemat la audieri privind extrădarea sa
Gherman Gorbunțov (Foto: kriminal.focus.lv)

Gherman Gorbunțov, în vârstă de 48 de ani, este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova fiind suspectat de organizarea atacului asupra omului de afaceri, Renato Usatîi, scrie publicația.

Potrivit sursei, Gorbunțov a fost externat joi din spital după o intervenție chirurgicală. El a fost transferat pe o adresă secretă escortat de poliție.

Pub

Audierile privind extrădarea sa vor avea loc pe 1 septembrie la Curtea Magistraţilor din Westminster.

Reprezentantul suspectului, Michael Evans, atrage atenția la existenţa unei ameninţări la viaţa inculpatului. „Asasinii sunt încă în libertate, la fel ca oamenii care le-au angajat”, a spus Evans.

Între timp, procurorii moldoveni au confirmat solicitarea de extrădare a lui Gherman Gorbunțov. Audierile preliminare vor avea loc pe 6 august.

UNIMEDIA amintește că Gherman Gorbuntov controla UniversalBank din 2008. În luna august 2011, un mesaj anonim anunța redacția UNIMEDIA despre faptul că la UniversalBank a vut loc o tranzacție cu 78% din acțiunile acesteia la secția de tranzacţii directe a bursei. Gorbunțov a organizat o conferință de presă spunând că este victima unui atac raider.

La câteva zile, Renat Usatîi, noul acționar majoritar, a organizat o conferință de presă. Acesta l-a acuzat atunci pe Gorbunțov, că pe timpul șefiei sale la UniversalBank, prin această bancă se spălau zilnic cca 5-10 milioane de dolari. Potrivit lui Usatîi, acesta ar fi intrat legal în posesia celor 78%.

La începutul lui 2012, Procuratura moldovenească anunța că milionarul rus, Gherman Gorbunţov, acţionarul majoritar al Universalbank este anunţat în căutare generală de către autorităţile din Republica Moldova.

La 23 martie 2012 presa engleză a anunțat că fostul șef al băncii comerciale Universalbank a fost grav rănit la Londra, după ce a fost împușcat de 6 ori. Ulterior, acesta a fost luat sub protecție la Londra. Ulterior, Procuratura Generală a trimis în Marea Britanie o solicitare cu privire la extrădarea fostului proprietar al băncii falimentare Universalbank, Gherman Gorbunţov.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub