Ghimpu vrea referendum

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, consideră că este necesară organizarea unui referendum național prin care cetățenii să decidă soarta autonomiei Găgăuz-Yeri. Liberalul spune că găgăuzii nu au dreptul să dețină „stat în stat” și că autonomia le-a fost acordată prin presingul Moscovei, transmite UNIMEDIA.
 
„Noi i-am prea alintat. Au stat în stat. Li s-a dat ceea ce nu meritau. Găgăuzii sunt doar un grup etnic și nu au dreptul la autonomie. Moscova a presat conducerea de atunci și le-a fost acordată autonomie”, a punctat liberalul în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul național de televiziune.
Ghimpu vrea referendum
Mihai Ghimpu, președintele PL (Foto: UNIMEDIA/ Igor Vrabie)

„Eu cred că noi trebuie să facem referendum național, la nivel republican, și să decidă poporul dacă au dreptul găgăuzii la autonomie. Iată aici trebuie referendum”, consideră liderul PL.
 
Mihai Ghimpu condamnă ultimele evoluții din autonomie și că bașcanul a încercat să șantajeze Chișinăul, anunțând că Găgăuzia își va declara independență dacă Republica Moldova va semna Acordul de Asociere. 
 
„Vedeți unde am ajuns? 100 mii de găgăuzi să ne decidă soarta noastră, unde să trăim și cu cine să trăim. Iată ce înseamnă lipsa noastră de demnitate”, a accentuat președintele PL.
 
UNIMEDIA precizează că deputații PL propun și excluderea bașcanului Găgăuziei din componența Cabinetului de Miniștri. Propunerea însă nu este agreată de majoritatea de la guvernare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub