Ghimpu sparge „misterul”: Nu este nimic secret în anexele Acordului AIE2. Diacov: Ţin de bucătăria internă

„Totul este cunoscut. Nimic nu este secret. Anexele Acordului conţin date privind partajarea funcţiilor în Parlament şi Guvern, precum şi în celelalte structuri ale administraţiei centrale. Eu nu văd nici un motiv ca ele să fie ţinute în taină, totul a fost deja anunţat”. Declaraţia aparţine preşedintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi a fost lansată în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public Moldova1.

Totodată, în cadrul unei intervenţii din timpul emisiunii „Fabrika” de la Publika TV, preşedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov a subliniat că anexele Acordului ţin de „o bucătărie internă”. „Anexele Acordului nu prezintă secrete de stat, doar că există unele înţelegeri între membrii AIE, care nu necesită să fie făcute obligatoriu publice”,  a mai spus Diacov. 

 

Ghimpu sparge „misterul”: Nu este nimic secret în anexele Acordului AIE2. Diacov: Ţin de  bucătăria internă
(Colaj: UNIMEDIA)

Ghimpu a dat citirii câteva puncte din anexele acordului : 1.Instituţiile subordonate (partajarea funcţiilor în Guvern şi Parlament, Comisiile parlamentare); 2. Autorităţile Administraţiei Centrale (Agenţiile, numirea viceminiştrilor).

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a menţionat că în anexe sunt împărţite responsabilităţile pe domeniu şi că nu este împotrivă ca acestea să fie publice. La rândul său, liderul PD Marian Lupu  a exclus caracterul secret al acestora.

UNIMEDIA aminteşte că deşi Acordul de reconstituire a Alianţei pentru Integrare Europeană a fost semnat de către liderii celor trei partide – PD, PL şi PLDM, pe 30 decembrie 2010, acesta a fost făcut public abia pe 18 ianuarie 2011. A doua zi de la publicare, liderul liberal-democrat a declarat că Acordul dat publicității nu este documentul integral.

Sursa: UNIMEDIA

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub