Ghimpu precizează: Curtea Constituțională este o instituție independentă

Mihai Ghimpu, președintele Partidului Liberal, a făcut câteva precizări în legătură cu afirmațiile sale din cadrul emisiunii „Politica” de la TV 7, la care a participat marți seara. Liderul liberal a răspuns afirmativ la întrebarea adresată de Igor Boțan „Dacă bănuiește că CC este influențată de PD?”.

Într-un comunicat al PL, Mihai Ghimpu precizează că întrebarea a fost adresată în contextul discuției cu privire la demersul Președintelui RM, Nicolae Timofti, de a amâna examinarea sesizării deputaților PL la Curtea Constituțională cu privire la neutralitatea Republicii Moldova, informează UNIMEDIA.

Ghimpu precizează: Curtea Constituțională este o instituție independentă
(Foto: UNIMEDIA)

„Răspunsul meu reiese din demersul făcut de către Președintele RM, N. Timofti, și din discuțiile avute în cadrul negocierilor pentru crearea Alianței de Guvernare după alegerile din 30 noiembrie 2014, unde a fost abordat subiectul despre statutul de neutralitate al RM, în contextul propunerii programatice a PL de aderare a R. Moldova la NATO. În cadrul acestor discuții, președintele PD, Marian Lupu, a declarat că PD este categoric împotriva aderării la NATO și, în mod implicit, abolirii statutului de neutralitate a RM”, menționează Mihai Ghimpu.

Mai mult, acesta susține că, CC este o instituție independentă. „Curtea Constituțională este o instituție independentă, iar deciziile sunt luate în conformitate cu normele legale și convingerile magistraților, fapt demonstrat cu prisosință prin hotărârile adoptate anterior”, explică Ghimpu.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub