Ghimpu: PL este gata să voteze candidatura lui Leancă

Partidul Liberal este gata să susțină candidatura lui Iurie Leancă la funcția de prim-ministru. Potrivit președintelui PL, Mihai Ghimpu, totul depinde de candidaturile propuse pentru funcțiile de miniștri, transmite UNIMEDIA. 

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21.
 
Ghimpu: PL este gata să voteze candidatura lui Leancă
Iurie Leancă (Foto: UNIMEDIA)

„Acest guvern nu este guvernul Leancă. Este guvernul format din candidaturile PLDM, PD și PCRM. Noi, PL-ul așteptăm să vedem cine va fi în afară de dl Leancă. Fiindcă, nu este nicio problemă să-l votăm pe Leancă aparte. Noi știm cine este dl Leancă, dar nu știm cine este în spatele lui dlui Leancă. Sunt încă 16 miniștri și șefi la agenții. Să vedem cine vor fi miniștri”, a declarat Mihai Ghimpu.

O decizie definitivă încă nu este. „PL nu a spus nu. Vrem să vedem cine vor fi membri ai Cabinetului de Miniștri. Nu se votează doar pentru Leancă”, a adăugat liberalul.

Pub

Precizăm că miercuri, 28 ianuarie, președintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Iurie Leancă drept candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova. În cel mult 15 zile, Iurie Leancă trebuie să prezinte în Parlament Programul de activitate al viitorului Guvern și echipa ce va forma Cabinetul de miniștri, urmând să obțină votul majoritar al deputaților pentru a fi învestit în funcția de prim-ministru.

Alianța pentru o Moldovă Europeană, formată dintre PLDM și PD, dispune deocamdată de doar 42 de voturi și mizează pe votul din parte liberalilor. Comuniștii au declarat că nu vor vota pentru un Guvern minoritar în frunte cu Iurie Leancă.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub