Ghimpu: PL este gata să discute cu PLDM și PD

Majoritate parlamentară nu există, prin urmare Partidul Liberal nu este în opoziție și este dispus să poarte negocieri cu Partidul Liberal Democrat și Partidul Democrat în vedere formării unei coaliții majoritare pro-europene.
 
Declarații în acest sens au fost făcute de către liderul PL, Mihai Ghimpu, în urma consultărilor cu șeful statului privind desemnarea candidaturii la funcția de prim-ministru, transmite UNIMEDIA.
 
Ghimpu: PL este gata să discute cu PLDM și PD
Mihai Ghimpu, președinte PL (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Liderul PL a fost întrebat de ce a stat mai mult de vorbă cu Nicolae Timofti decât celelalte partide. „Păi doar rar ne vedem cu domnul președinte. Acesta ne-a informat despre candidatura care va fi desemnată, noi am mulțumit și am spus că urmează să discutăm la partid, decizia o ia partidul”, a declarat Ghimpu.
 
Liberalul consideră că votul PCRM pentru președintele Parlamentului înseamnă „majoritate la început de cale”.
 
Întrebat dacă Iurie Leancă are șanse să-și păstreze funcția de prim-ministru, Mihai Ghimpu a răspuns: „Un partid poate să fie sigur pe candidatura sa atunci când are susținere din parte majorității deputaților aleși. Noi rămânem disponibili de a discuta, doar că un acord dintre două partide nu este o majoritate”.
 
Vlad Țurcanu, purtătorul de cuvânt al președintelui, a declarat că din partea fracțiunilor parlamentare a parvenit o singură candidatură pentru funcția de prim-ministru, cea a lui Iurie Leancă. În câteva zile, șeful statului urmează să semneze un decret de desemnare a acestuia pentru șefia Guvernului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub