Ghimpu: PD renunță la parteneriatul cu UE, în favoarea Chinei

„Partidul Democrat dorește să renunțe la parteneriatul cu Uniunea Europeană și să se reorienteze în consolidarea relațiilor bilaterale cu China”. Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „Ochiul Public” de la NorocTV.
 
Liberalul susține că democrații intenționează să ia circa 2 mlrd de dolari de la chinezi și să renunțe la parteneriatul cu FMI, BERD și BEI.
 
 Ghimpu: PD renunță la parteneriatul cu UE, în favoarea Chinei
Mihai Ghimpu, președinte PL (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

„La discuții am auzit că ei au o înțelegere, un contract cu China. Am aflat acuma că ei nu sunt gata să facă reforme, ceea a fost confirmat de Lupu în cadrul unei emisiuni, și vor să înlăture Fondul Monetar Internațional, fără de care nu e Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, nu-i Banca Europeană pentru Investiții. Ei vor să ea 2 mlrd dolari de la chinezi, așa cum a vrut Voronin în 2009”, a declarat Ghimpu.
 
„Ei se declară europeni, dar de aici vor să scape de europeni. Eu nu-i pot duce în China, dar Voronin i-a dus în China”, a adăugat liderul PL.
 
Acesta a avut un mesaj și pentru Iurie Leancă, candidatul desemnat pentru funcția de prim-ministru: „să construiască drumul Chișinău-Pekin”.
 
UNIMEDIA precizează că la Chișinău a fost formată o coaliție minoritară între PLDM și PD, care este susținută de PCRM. PL rămâne deocamdată în afara arcului guvernamental, iar Marian Lupu, liderul PD, exclude posibilitatea cooptării PL-ului la guvernare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub