Citește toate știrile la acest subiect

Ghimpu: Nici Lupu, nici Filat nu vor PL la guvernare

Mihai Ghimpu este convins că nici Marian Lupu, președintele Partidului Democrat, nici Vlad Filat, președintele Partidului Liberal Democrat, nu vor ca Partidul Liberal să participe la guvernare. Liberalul afirmă că alianța de guvernare a fost deja creată între PLDM, PCRM și PD, transmite UNIMEDIA.
 
Ghimpu spune că în primul rând democrații nu au vrut coaliție cu PL. Dar, nelipsit de vină ar fi și Vlad Filat care ar fi cedat în fața PD-ului și ar fi ales să facă alianță cu PCRM.
Ghimpu: Nici Lupu, nici Filat nu vor PL la guvernare
Mihai Ghimpu, președinte PL (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Președintele PL a criticat mesajul de pe Facebook a lui Vlad Filat. „Nu ne invită la guvernare Filat, ne invită să votăm pentru Guvernul Leancă ca să demonstrăm că suntem pentru cursul european, că nu avem nevoie de funcții și ministere. Astea sunt lucruri diferite. (...) Să vii așa sarcastic, pe Facebook, și tendențios să spui: „hai acum , PL să vă vedem cât de patrioți și europeni sunteți”. Asta nicidecum nu înseamnă să fii om de stat, și nici om”, a punctat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.
 
Potrivit lui, Lupu și Filat au aceeași poziție, nu vor să guverneze împreună cu PL. „A guverna împreună înseamnă să partajăm puterea. Ei au luat toate ministerele și vor ca noi să-i votăm. De ce dl Filat încearcă să pună responsabilitatea pe PL? Cum să-ți asumi actul guvernării fără să ai ministere?”, a întrebat retoric liberalul. 
 
Ghimpu afirmă că deja există o coaliție -  PLDM, PCRM și PD. „Decizia a fost luată de PD, democrații au decis cu cine să fie formată guvernarea: cu PLDM PL sau cu PLDM și PCRM. Vlad Filat a dat dovadă de slăbiciune. De PLDM depindea cu cine să fie această aliață, cu PL sau PCRM. PLDM s-a dus cum a decis PD-ul, cu PCRM-ul”, a conchis politicianul.
 
Acesta a reiterat că PL încă nu a spus deocamdată că nu va vota pentru învestirea Guvernului, că sunt gata să-l voteze pe Leancă, însă așteaptă să vadă cine vor fi ceilalți 16 membri ai Cabinetului de Miniștri.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub