Ghimpu consideră că deputații care părăsesc fracțiunea ar trebui să rămână fără mandat
Mihai Ghimpu consideră că deputații care părăsesc fracțiunea partidului pe listele căruia a acces în Parlament ar trebui să-și depună și mandatul. Deocamdată, legislația națională nu prevede acest lucru, însă liderul PL crede că este timpul să se ia măsuri în acest sens, cu consultarea normelor europene, transmite UNIMEDIA.
 
Precizăm că PL și-a pierdut fracțiunea din Parlament, după ce grupul Hadârcă, format din 7 deputați, s-a dezlipit. În celelalte grupuri parlamentare, PCRM a rămas fără 8 deputați, PLDM fără 2 și PD fără de 1 deputat.
Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie
„Din păcate, mandatul nu poate fi retras. Și acest lucru nu este numai la noi. În România se retrage mandatul doar la aleșii locali. Nici acolo deputații nu depun mandatul. Sigur, că ar fi bine așa. Democrația se sprijină pe partidele politice. Dacă aduci niște oameni pe listele partidului și aceștia lovesc în partid, de ce atunci ei au imunitate, iar partidul care este votat de cetățeni nu are? Partidul rămâne, se va întâlni și pe viitor cu alegătorii”, a punctat Mihai Ghimpu în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.
 
În acest sens, liberalul propune consultarea practicii europene. „Trebuie să vedem la nivel european. E o problemă. În Europa, în țările dezvoltate nu cred că sunt așa de multe situații de acest gen. Totuși au educație, o cultură, o responsabilitate. La noi din ăștia „șulai-bulai”, spune Mihai Ghimpu.
 
Întrebat dacă are totală încredere în candidații de pe actuala lista PL, acesta a răspuns: „Eu nu pot să spun mia de procente că am încredere în ei. Nu poți să știi omul până la capăt. Nu știi niciodată ce zace în el. Dar, nici să stai cu frica-n sân nu poți și să nu ai încredere în oameni. Aceștia sunt. Sunt colegi de partid, am crescut împreună, am muncit împreună și eu am încredere în ei. Dacă cineva va încerca să facă același pas pe care l-au făcut foștii, cred că au exemplul în față”.
 
Amintim că PL și-a depus deja dosarul de înregistrare în cursa electorală. Iată cine sunt primii 20 de candidați cu care merge Ghimpu în alegeri.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.