Ghimpu, gata să parieze: Chirtoacă va ieși învingător

Mihai Ghimpu este gata să parieze cu oricine că în lupta dintre Igor Dodon și Dorin Chirtoacă pentru șefia Capitalei, din cadrul alegerilor locale, ultimul va câștiga fără probleme. Totodată, președintele PL consideră că Renato Usatîi şi PSRM nu au șanse să preia controlul la nivel local în jumătate de ţară în 2015, relatează UNIMEDIA.

Ghimpu, gata să parieze: Chirtoacă va ieși învingător
Mihai Ghimpu, președinte PL (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Potrivit liberalului, scorul lui Dodon în scrutinul din 30 noiembrie se datorează excluderii lui Renato Usatîi. „Dodon nici nu visa la un asemenea rezultat”, afirmă Ghimpu într-un interviu pentru ziarul „Timpul”. Cât priveşte excluderea partidului „Patria”,acesta nu pune la îndoială că hotărârile CEC şi ale instanţelor de judecată au suport juridic. 
 
Mihai Ghimpu nu-i cotează cu mari șanse pe Usatîii și Dodon la locale. „La alegerile locale este votat primarul. Și satul nu-i prost! Aici a fost vot geopolitic, dar în sat lumea optează pentru cel pe care îl cunoaşte. Oamenii din sat nu-s așa de proști, ca să voteze cu X, pe care-l vede ca pe-un un „târâie ogheal” și care poate fi din lumea criminală sau vreun radical antiromân şi antieuropean”, spune acesta. 
 
Tototdată, liderul PL este convins că Dorin Chirtoacă, care intenționează să candideze pentru al treilea mandat de primar al municipiului Chișinău, îl va învinge fără probleme pe Igor Dodon. „Pun pariu cu oricine că el va câştiga în turul doi. Nici nu se discută! Dodon poate nici să nu treacă în turul doi. El o să se dezumfle, pentru că Uniunea Vamală, cu care el a amăgit lumea, este o fantomă pentru Republica Moldova”, conchide Ghimpu.
 
Precizăm că până în prezent patru persoane și-au manifestat interesul de a concura pentru fotoliul de primar al Capitalei: Dorin Chirtoacă, Serafim Urechean, Igor Dodon și Nicolae Ciornîi.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub