(video) Ghimpu, despre declararea lui Rogozin persona non-grata: Au mai luat ceva bun de la mine, au prins la curaj

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a comentat decizia de a-l declara pe Dmitrii Rogozin persona non-grata în Republica Moldova. 

„Este o decizie bună. Au mai luat câte ceva bun de la liberali, de la mine, au prins la curaj. Era timpul fiindcă să permiți unui om care permanent să te insulte, să vină să împuște în confrații tăi, concetățenii tăi și tu să-i deschizi ușile, să-i întinzi covorul, este o mare rușine. Cu timpul, cu anii, cam toate partidele promovează ideile Partidului Liberal”, a precizat Ghimpu, în cadrul evenimentului din Piața Marii Adunări Naționale.

UNIMEDIA amintește că Ministerul de Externe l-a declarat astăzi persona non-grata în Republica Moldova pe vicepremierul rus Dmitrii Rogozin.

Pub

Decizia vine după ce Dmitrii Rogozin a făcut o serie de "comentarii publice care poartă un caracter neprietenesc, denigrator și ofensator la adresa Republicii Moldova", a explicat ministrul de externe, Andrei Galbur.

Pe 28 iulie, avionul în care se afla Rogozin s-a întors spre Moscova, după ce nu i-a fost permisă survolarea spațiului aerian român. 

Dmitrii Rogozin a promis să introducă sancțiuni împotriva persoanelor care nu au permmis aterizarea avionului. Ministerul de Externe al Rusiei calificase acest gest al autorităților de la București drept o "provocare". 

Europarlamentara Monica Macovei explicase decizia autorităților române prin faptul că Rogozin se află pe lista persoanelor sancționate de UE.

Ministrul Apărării Naționale din România, Adrian Țuțuianu, a calificat drept „absolut nepotrivită” reacția vicepremierului rus Dmitri Rogozin.

Igor Dodon și Dmitri Rogozin urmau să participe la sărbătoarea comună în regiunea transnistreană organizată cu ocazia a 25 de ani de la crearea operaţiunii de menţinere a păcii pe Nistru.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub