Citește toate știrile la acest subiect

(galerie foto) Circul din Chișinău a intrat în topul celor mai bizare construcții

Circul din Chişinău a intrat în topul celor mai celor mai absurde construcții din perioada sovietică. Clasamentul a fost realizat de către publicația businessinsider.com, informează UNIMEDIA.

În top au mai fost incluse au mai intrat Monumentul revoluției, construit în Croația, dar și sediul Băncii Centralei din Georgia.

În Bulgaria există o clădire care seamănă cu un OZN. Trebuia să fie casa spirituală a Partidului Comunist, pe masivul Buzludzha.

(galerie foto) Circul din Chișinău a intrat în topul celor mai bizare construcții
(Foto: businessinsider.com)

Hotelul Forum din Cracovia este inclus și el în top. Arhitecţii comunişti apreciau sigur filmele SF, pentru că realizau construcţii cu formă de OZN, care trebuiau neapărat ridicate pe coloane.

Clădirea radio din Bratislava, Slovacia. A fost construită în 16 ani şi este cu capul în jos. În top mai apare și Casa Poporului, actualul sediu al Parlamentului României.

Ridicarea unui monument strategic, aşa cum este Casa Poporului, nu a fost o idée care a înflorit doar în mintea lui Nicoale Ceauşescu. Chiar din timpul lui Carol al II-lea, oameni importanţi şi influenţi începuseră să discute despre realizarea unei asemenea construcţii, desigur, fără a fi botezată Casa Poporului.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub