Citește toate știrile la acest subiect

(galerie foto) Campaniile de informare sunt cele mai eficiente instrumente în promovarea drepturilor LGBT. Cum s-a desfășurat conferința organizată de GENDERDOC-M

Centrul de Informații GENDERDOC-M a organizat astăzi o conferința cu tema „Campaniile de informare – instrumente eficiente în promovarea drepturilor LGBT”, la care au participat exprerți internaționali, locali și membri ai comunității LGBT din Republica Moldova.

(galerie foto) Campaniile de informare sunt cele mai eficiente instrumente în promovarea drepturilor LGBT. Cum s-a desfășurat conferința organizată de GENDERDOC-M
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

În cadrul conferinței au fost analizate campaniile de informare din țările Parteneriatului Estic al UE și din Rusia, ca fiind unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru aducerea schimbării sociale și care pledează pentru egalitatea persoanelor LGBT.

Organizatorii și-au propus ca prin intermediul acestei conferințe să facă un schimb de experințe și de bune practici în ceea ce privește campaniile sociale care vin să promoveze egalitatea persoanelor LGBT.

Pub

„Conferința în sine a avut drept scop schimbul de experință, iar vorbitorii de astăzi au venit cu cele mai relevante exemple care ne ajută să realizăm obiectivele noastre. Ne dăm seama că anume campaniile sociale au un impact impotrant asupra societății, și datorită campaniilor putem înlătura aceste bariere care ne dezbină. Ne dorim ca să nu fim „noi și ei”, dar să ajungem să fim noi toți, o societate unită, și să înțelegem că diversitatea contribuie la bunăstarea socială. Invitații au venit cu exemple campanii de succes din care avem ce învăța, ca ulterior să implementăm și la noi. Tehnicile învățate astăzi sunt aparent extrem de simple, dar cu o importanță majoră”, a declarat pentru UNIMEDIA Anastasia Danilova, directoarea executivă a Centrului de Informaţii „GENDERDOC-M”.

Experți din Ucraina, Rusia, Georgia și Belgia au vorbit despre campaniile de informare pe care au derulat în țările lor, precum şi despre impactul şi rezultatele obține în urma acestora.

Maryna Kostetska a vorbit despre campania socială desfășurată de organizaţia LGBT din Ucraina „Insight”. „Pentru buna desfășurarea a unei campanii este nevoie de specialiști buni în PR și, de asemenea, este important să lucrăm și cu juriști, pentru a face claritate și a explica normele juridice de care trebuie să ținem cont”, a spus Maryna Kostetska.

În cadrul conferinței de astăzi, cei prezenți au avut posibilitatea să însușească noi tehnici de promovare în cadrul campaniilor sociale. Laura Piazza face parte din ILGA din Belgia, o organizația umbrelă a mai multor ONG-uri LGBT, și se ocupă de campaniile sociale.

Laura a vorbit despre tehnici și practici bune de urmat atunci când îți propui să organizezi o campanie. „Este important să știm pe ce să punem accentele atunci când desfășurăm o campanie, să stabilim obiectivele, durata campaniei și publicul țintă. Ținând cont de tehnicile prezentate, cu siguranță vom ajunge la rezultate pozitive și vom îndeplini toate obiectivele trasate inițial”, a vorbit experta din Belgia.

De asemenea la eveniment a participat și Anastasia Primov, directoarea companiei de comunicare „Fabrica de Imagine”. Aceasta a împărtășit publicului, inclusiv invitaților internaționali din experiența și succesele Campaniei sociale „Fără frică” din 2016, inițiate de GENDERDOC-M, și care se desfășoară al doilea an consecutiv în Republica Moldova. Anastasia a vorbit despre importanța desfășurării acestei campanii și rezultatele obținute.

Participanții s-au arătat interesați de tema conferinței, iar la final s-au ales cu informații utile.

„Este util tot ce am aflat aici. Această conferință mă motivează să fiu și mai activ în cadrul organizației GENDERDOC-M. Am învățat cum să atrag cât mai mulți oameni în grupul  „David21” care este deschis pentru toți membrii de pe facebook, ok.ru și vk.com, pentru ca toți să înțeleagă importanța faptului de a merge la marș pe 21 mai și a lupta nu doar pentru drepturile întregii comunități LGBT din Moldova”, afirmă David Fernandes.

Conferința face parte din seria de evenimente ale Festivalului „Moldova Pride - 2017”. Cea de-a 16-a ediție a festivalului se va desfășura în perioada 16 - 21 mai și include o serie de evenimente ce au ca scop sporirea nivelului de respect și de acceptare a persoanelor LGBT în Moldova. Festivalul se va încheia duminică, 21 mai, cu Marșul de solidaritate „Fără Frică”, care se desfășoară în țara noastră pentru al V-lea an consecutiv.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub