(galerie foto) Denim Day în Parlamentul Republicii Moldova. Deputații s-au alăturat campaniei și au venit îmbrăcați în blugi la muncă

Parlamentul Republicii Moldova s-a alăturat astăzi campaniei întitulate „Denim Day” împotriva violenței sexuale și au mers astăzi la muncă îmbrăcați în blugi. 

Un album foto a fost publicat pe pagina de Facebook a Parlamentului cu deputații care au renunțat astăzi la dresscode și au îmbrăcat blugi.

(galerie foto) Denim Day în Parlamentul Republicii Moldova. Deputații s-au alăturat campaniei și au venit îmbrăcați în blugi la muncă
(Colaj: UNIMEDIA)

Fotografia postată de Parlamentul Republicii Moldova.

În ultima zi de miercuri din luna aprilie, în lume se marchează Ziua Blugilor „Denim Day”. În această zi oamenii sunt încurajați să poarte blugi ca și formă vizibilă de susținere a victimelor violuluiui și manifestare împotriva stereotipurilor care promovează cultura violului.Fotografia postată de Parlamentul Republicii Moldova.Fotografia postată de Parlamentul Republicii Moldova.

Pub

Menționăm că în Republica Moldova această campanie se desfășoară pentru prima dată, iar la nivel mondial, pentru al 19-lea an consecutiv.

Fotografia postată de Parlamentul Republicii Moldova.Fotografia postată de Parlamentul Republicii Moldova.Fotografia postată de Parlamentul Republicii Moldova.Fotografia postată de Parlamentul Republicii Moldova.

Istoria „Denim day” își are rădăcinile la Roma, unde în anul 1992 un instructor de șoferie de 45 de ani a fost acuzat că a abuzat sexual o elevă de 18 ani, urcată în mașina acestuia pentru prima oră practică. Fata și-a anunțat părinții, care au susținut-o în decizia ei de a depune plângere la poliție.

Deși acuzatul a fost condamnat în primă instanță, mai târziu, în 1998, Curtea Supremă de Justiție a rechemat condamnarea, pe motiv că victima purta blugi strânși și că atacatorul nu ar fi putut să o dezbrace fără ajutorul ei. Magistrații menționau în decizia de achitare a violatorului că dacă eleva s-ar fi dezbrăcat singură de blugi, nu mai poate fi vorba de un raport sexual fără consimțământ.

În următoarea zi, femeile din Parlamentul italian au venit în ședința plenară a legislativului îmbrăcate în blugi, în semn de protest față de decizia Curții Supreme de Justiție. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub