UTA Găgăuzia continuă să transmită emisiuni informative și analitice rusești. Urmează să fie sancționați

Posturile TV din UTA Găgăuzia vor primi sancțiuni pentru că aceștia continuă să transmită emisiuni informative și analitice rusești, chiar dacă a fost promulgată Legea pentru modificarea și completarea Codului audiovizualului.

 

UTA Găgăuzia continuă să transmită emisiuni informative și analitice rusești. Urmează să fie sancționați
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit preşedintelui Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA), Dragoş Vicol, unii radiodifuzori din UTA Găgăuzia nu respectă prevederile legii privind combaterea propagandei străine și continuă să difuzeze știri și programe analitice rusești.

Anterior, în cadrul unui briefing de presă, susținut de către purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, a declarat că „în Moldova încep represiunile față de mass-media, care nimerește în lista modificărilor discriminatorii”.

Pub

În cadrul briefing-ului, Zaharova a mai menționat că „prima victimă” a acestei legi a fost televiziunea din UTA Găgăuzia, căreia i-a fost aplicată o amendă de către CCA pentru „Nerespectarea instrucțiunilor de prezentare a noului concept de difuzare a programelor informatice și analitice rusești".

UNIMEDIA amintește că Legea anti-propagandă a intrat în vigoare din data de 10 februarie, curent. Posturile TV nu mai au voie să transmită emisiuni informative de la televiziunile rusești. În cazul încălcării noilor prevederi, radiodifuzorii riscă amenzi de la 70 de mii la 100 de mii de lei sau retragerea licenţei în cazul unor sancţiuni repetate.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub