Furnizorul de apă va factura direct serviciile de apă și canalizare, consumatorilor din 12 blocuri din capitală

„Apă- Canal Chișinău”(ACC) lansează un nou proiect pilot în cadrul căruia vor fi deschise conturi personale pentru facturarea apei potabile, direct cu consumatorii a 12 blocuri locative din municipiul Chișinău, care sunt cele mai problematice.

Furnizorul de apă va factura direct serviciile de apă și canalizare, consumatorilor din 12 blocuri din capitală
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit ACC, fiecare al patrulea locuitor din Chișinău nu consumă deloc apă și pe factură este indicată valoarea zero.

Astfel, gestionarul va depune către Operator o cerere cu solicitarea respectivă, anexând informația de la Î.M. „Infocom”, ce conține numărul de apartamente, numele, prenumele proprietarului, numărul telefonului de contact, numărul de persoane domiciliate și luate la evidență pe fiecare apartament, indicațiile precedente și curente ale apometrelor, informația privind verificarea metrologică de stat a fiecărui contor de apă, sau volumul calculat pe normă în cazul lipsei contoarelor.

Pub

Apoi, Gestionarul va prezenta acordul (cererea) de la fiecare proprietar pentru deschiderea contului personal și facturarea serviciilor, cu indicarea exactă de repartizare a diferenței de volum, se scrie într-un comunicat al ACC.

În proiect vor fi vizate peste 700 de apartamente din capitală. Locuințele se află pe șoseaua Hâncești şi străzile Cuza-Vodă, Grigore Vieru, Drumul Viilor, Gheorghe Asachi, Ion Nistor, Armenească, Grădinilor și Vadul lui Vodă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub